Τραγικό περιστατικό κινούμενου πεζόδρομου στο αεροδρόμιο Don Mueang υπό εξέταση

Η Airports of Thailand (AOT) έχει συστήσει επιτροπή για τη διερεύνηση ενός πρόσφατου περιστατικού που αφορούσε έναν κινούμενο διάδρομο σε ένα από τα αεροδρόμιά της, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό στο πόδι ενός επιβάτη.

Η επιτροπή, που αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταφορών, του Μηχανικού Ινστιτούτου της Ταϊλάνδης (EIT), του Συμβουλίου Μηχανικών, της Εταιρείας Siam Hitachi και των μελών της οικογένειας του θύματος, έχει επιφορτιστεί με την ολοκλήρωση της έρευνας εντός 15 ημερών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Ιουνίου όταν η επιβάτιδα έπεσε πάνω σε έναν από τους ταξιδιώτες του αεροδρομίου, τραυματίζοντας σοβαρά το αριστερό της πόδι. Σε απάντηση, ο διευθυντής του AOT Kerati Kijmanawat ανακοίνωσε ότι η επιτροπή θα αξιολογήσει τη δυνατότητα αντικατάστασης κινούμενων διαδρόμων ηλικίας άνω των 20 έως 25 ετών και στα έξι αεροδρόμια του AOT, δηλαδή Don Mueang, Suvarnabhumi, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai και Mae Fah. Λουάνγκ-Τσιάνγκ Ράι.

Μετά το περιστατικό, και οι 20 κινούμενοι διάδρομοι πεζών στο αεροδρόμιο Don Mueang έχουν ανασταλεί προσωρινά από την υπηρεσία. Οι διάδρομοι θα ξαναρχίσουν σταδιακά τη λειτουργία τους μετά από ενδελεχή έλεγχο και απαραίτητες αναβαθμίσεις, μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Αναγνωρίζοντας ότι ορισμένοι από τους ταξιδιώτες είναι άνω των 27 ετών, η Διευθύντρια Κεράτη τόνισε ότι η συντήρηση τους γινόταν σε τακτική βάση. Ωστόσο, σημείωσε ότι η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης ατόμων ηλικίας άνω των 15-20 ετών και θα διερευνήσει την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, όπως οι αισθητήρες, για τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Don Mueang, Pol Col Adirek Tongkeamkeaw, ανέφερε εν τω μεταξύ ότι οι ερευνητές ανακρίνουν επί του παρόντος άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ αναμένουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων. Τα πλάνα CCTV του αεροδρομίου εξετάζονται επίσης για να διαπιστωθεί εάν το ατύχημα προκλήθηκε από αμέλεια.

Το αρχικό άρθρο εμφανίστηκε στο The Thai Government Department PR NNT.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/