Οι δονήσεις έγιναν αισθητές μετά από αναφορές σεισμών στο Phitsanulok

Phitsanulok, Κεντρική Ταϊλάνδη –

Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα στο Phitsanulok με πολλαπλές δονήσεις που έγιναν αισθητές από τους κατοίκους και όσους βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) ανέφερε μετά τα μεσάνυχτα (29 Ιουνίουth) ενός σεισμού μεγέθους 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε βάθος περίπου πέντε χιλιομέτρων στο Pailom στην περιοχή Bang Krathum.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές στο Phitsanulok και σε κοντινές επαρχίες στο Phichit, καθώς και στο Kamphaeng Phet. Κάποιες ζημιές έχουν αναφερθεί στο Mueang Phichit, όπως τοίχοι σπιτιού και στούπα σε ναό που υπέστη μικρές ρωγμές. Ωστόσο, η ζημιά δεν έχει επηρεάσει τις κύριες κατασκευές.

Το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, γνωστό και ως NNT, είχε να πει αυτό για τον πρωινό σεισμό:

Τα ξημερώματα της 29ης Ιουνίου, ένας σεισμός μεγέθους 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Phitsanulok και συγκεκριμένα στην περιοχή Bang Krathum.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε βάθος 5 χιλιομέτρων, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 00:33 τοπική ώρα από το τμήμα παρακολούθησης δονήσεων.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην υποσυνοικία Phai Lom. Οι συντεταγμένες του σεισμού δόθηκαν ως 16.558 μοίρες βόρειο γεωγραφικό πλάτος και 100.368 μοίρες ανατολικό γεωγραφικό μήκος.

Μέσα σε λίγα λεπτά από το περιστατικό, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με λεπτομέρειες για τη σεισμική δραστηριότητα. Οι δονήσεις ήταν αισθητές όχι μόνο στο Phitsanulok αλλά επεκτάθηκαν και στις επαρχίες Phichit και Kamphaeng Phet.

Αναφορές από την περιοχή της πόλης Phichit αποκάλυψαν ότι πολλές υποπεριοχές είχαν βιώσει τους δονήσεις του σεισμού, με το Bang Krathum στο Phitsanulok να προσδιορίζεται ως το επίκεντρο. Οι επιπτώσεις του σεισμού έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε γειτονικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Phichit.

Επί του παρόντος, ομάδες έκτακτης ανάγκης από το Phitsanulok βρίσκονται στο έδαφος για να αξιολογήσουν τις ζημιές.

Πρόσφατα, ένας σεισμός αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (19 Ιουνίου) στη Μιανμάρ με δονήσεις που έγιναν αισθητές μέχρι την Μπανγκόκ και το Νονταμπούρι.

https://tpnnational.com/2023/06/19/tremors-felt-in-bangkok-after-earthquake-reports-in-myanmar/

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.