Οι νέοι της Ταϊλάνδης παροτρύνουν τον Pheu Thai να απαλλάξει τη χώρα από τα παράνομα ναρκωτικά και να επαναποινικοποιήσει τη μαριχουάνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Εθνική -

Μια ομάδα νεαρών από την Ταϊλάνδη τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου, πρότεινε 9 προτάσεις στο Pheu Thai Party σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των προβλημάτων ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα.

Μια ομάδα νεαρών Ταϊλανδών επισκέφτηκε την έδρα του Pheu Thai Party τη Δευτέρα για να υποβάλει την αναφορά της σχετικά με τα μανιασμένα ζητήματα ναρκωτικών στη χώρα.

Σήμερα, 26 Ιουνίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κατάχρησης Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης ή Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών.

Αποδέχθηκαν την αναφορά εκ μέρους του Κόμματος Pheu Thai, ο κ. Julapan Amornwiwat, βουλευτής της επαρχίας Chiang Mai, και η κα Linthiporn Warinwatchararoj, βουλευτής του κόμματος και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος.

Οι αναφέροντες είπαν ότι θέλουν να δουν τον Pheu Thai να ακολουθεί επειγόντως τις 9 προτάσεις τους που περιλαμβάνουν χονδρικά:

  1. Αλλάξτε τους νόμους ώστε να επιτρέπεται η χρήση κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων από τη διακίνηση ναρκωτικών για την κατασκευή εκπαιδευτικών χώρων για την καταπολέμηση της τοξικομανίας.
  2. Μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και του προγράμματος σπουδών τόσο εντός όσο και εκτός των τάξεων για να παρέχει στους νέους ενημερωμένες γνώσεις κατά των ναρκωτικών.
  3. Το Γραφείο της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δημόσιου Τομέα, υπό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα πρέπει να λειτουργεί ως μονάδα ακρόασης, συλλέγοντας δημόσιες απόψεις και σχόλια, ενώ παράλληλα αποτελεί κεντρικό κόμβο συλλογής γνώσεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων τοξικομανίας.
  4. Εξετάστε την αναταξινόμηση της μαριχουάνας ως ελεγχόμενης ναρκωτικής ουσίας με τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της κακής χρήσης της, η οποία ουσιαστικά θα επαναποινικοποιούσε το φυτό.

Σε απάντηση στην αναφορά, ο κ. Julapan είπε ότι τα προβλήματα με τα ναρκωτικά είχαν αρχίσει να επιδεινώνονται μετά το πραξικόπημα του 2014 όπου η κυβέρνηση Pheu Thai ανατράπηκε από τον υπηρεσιακό πλέον πρωθυπουργό Στρατηγό Prayut Chan-o-cha.

Πρόσθεσε, «Τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα αφότου η κυβέρνηση του Prayut αποφάσισε να αποποινικοποιήσει τη μαριχουάνα χωρίς να έχει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα».

Το Pheu Thai Party ως ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος του συνασπισμού έχει δεσμευτεί για την εξάλειψη των παράνομων ναρκωτικών και πίστευε ότι η μαριχουάνα θα πρέπει να επαναταξινομηθεί ως ελεγχόμενη ουσία, η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς σκοπούς, είπε.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Move Forward Party και του Pheu Thai Party, προτείναμε τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας που θα επικεντρώνεται ειδικά στην πρόληψη των ναρκωτικών. Οι σημερινές προτάσεις θα παρουσιαστούν στην ειδική ομάδα για περαιτέρω εξέταση», υποσχέθηκε ο Julapan.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.