Το DMCR προειδοποιεί για δηλητηριώδη ζελατίνα στο Κράμπι

Κράμπι –

Το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) έχει προειδοποιήσει για δηλητηριώδεις μέδουσες κοντά σε προβλήτα στο Ao Nang.

Οι αξιωματικοί του DMCR είπαν στο Phuket Express ότι αυτή την εβδομάδα βρήκαν επικίνδυνη Box Jellyfish, γνωστή και ως Sea Wasps, κοντά στην προβλήτα Ao Nam Mao στο Ao Nang.

Οι αξιωματούχοι συμβούλεψαν όσους τσιμπήθηκαν να χρησιμοποιούν ξύδι για να πλύνουν την πληγείσα περιοχή του δέρματος για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και να μην πλύνουν το προσβεβλημένο δέρμα με πόσιμο νερό ή αλκοόλ για να αποτρέψουν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι δηλητηριώδεις μέδουσες στις θάλασσες της νότιας Ταϊλάνδης αποτελούν κίνδυνο σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, όπως φαίνεται στην παρόμοια κάλυψη παρακάτω:

Πολλοί ξένοι κολυμβητές στις παραλίες του Πουκέτ έχουν τραυματιστεί από δηλητηριώδεις μέδουσες σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊλάνδης.

Οι ναυαγοσώστες του Πουκέτ έχουν προειδοποιήσει τους κολυμβητές για τον Πορτογάλο άνθρωπο του πολέμου, ένα είδος δηλητηριώδους μέδουσας.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.