Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Πέθανε ο πρώην κυβερνήτης του σπηλαίου Chiang Rai και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, έως Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες! Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

  1. Ένας σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (19 Ιουνίου) στη Μιανμάρ με δονήσεις που έγιναν αισθητές μέχρι την Μπανγκόκ και το Νονταμπούρι.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί στην Ταϊλάνδη.

2. Ένας Ταϊβανέζος που μπήκε στο Γραφείο Μετανάστευσης Ναν συνελήφθη με 3,971 ημέρες παραμονής.

Ζήτησε από τους αξιωματικούς λεπτομέρειες σχετικά με το ενδεχόμενο να μείνει περισσότερο στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης, παρά το γεγονός ότι είχε παραμείνει για πολλά χρόνια.

3. Ένας Αλγερινός συνελήφθη στην Μπανγκόκ για 251 ημέρες παράτασης της νόμιμης βίζας του, αφού φέρεται να προσπάθησε να ντυθεί γυναίκα για να αποφύγει τους αξιωματικούς μετανάστευσης της Ταϊλάνδης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 38χρονο Αλγερινό, ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος σε γυναίκα, σε συγκρότημα κατοικιών στο Bueng Kum.

4. Ο πρώην Κυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι, ο οποίος ήταν διάσημος για την επίβλεψη της δραματικής διάσωσης σε σπήλαιο μιας νεανικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο κ. Narongsak Osottanakorn, ο οποίος ήταν επί του παρόντος ο κυβερνήτης του Pathum Thani, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 58 ετών.

Αργότερα μετατέθηκε για να υπηρετήσει ως κυβερνήτης του Phayao και του Lamphang πριν μετακομίσει στο Pathum Thani. Αναπαύσου εν ειρήνη.

5. Ένας πυροσβεστήρας που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης πυρκαγιάς σχολείου εξερράγη και σκότωσε έναν μαθητή και τραυμάτισε άλλους πέντε σε δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Dusit της Μπανγκόκ το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου.

Ο πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα εξερράγη ξαφνικά κατά τη διάρκεια άσκησης πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων πέντε μαθητών. Οι ασκήσεις πυρκαγιάς έχουν ανασταλεί στα σχολεία της Μπανγκόκ μετά το περιστατικό.

6. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους πολίτες της Ταϊλάνδης για την κοινή προσπάθεια για την προώθηση της επαρχίας Πουκέτ της Νότιας Ταϊλάνδης για το δικαίωμα να φιλοξενήσει την Specialized Expo 2028, που ονομάζεται «Expo 2028 Phuket Thailand».

Η Σερβία κέρδισε τα δικαιώματα της έκθεσης.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.