Το Πουκέτ στοχεύει να γίνει διεθνής ιατρικός κόμβος μετά την απώλεια προσφοράς της Expo 2028

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) - Η επαρχία του Πουκέτ έχει βάλει στόχο να γίνει διεθνής ιατρικός κόμβος μετά την αποτυχημένη προσφορά της να φιλοξενήσει την Specialized Expo 2028

Η Ταϊλάνδη είχε ξεκινήσει μια προσφορά για το Πουκέτ για να φιλοξενήσει την έκθεση, δίνοντας έμφαση στην καταλληλότητα του νησιού γύρω από το θέμα «Future of Life: Living in Armony, Sharing Prosperity». Αν και το Πουκέτ είχε καλή απόδοση στον αρχικό γύρο της ψηφοφορίας, συγκεντρώνοντας 16 ψήφους σε σύγκριση με 8 της Αργεντινής, οι ελπίδες του διαψεύστηκαν στον δεύτερο γύρο με μόνο 15 ψήφους, υπολείποντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και τη Σερβία.

Παρά την οπισθοδρόμηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Anucha Burapachaisri εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στρατηγού Prayut Chan-o-cha για τις προσπάθειες που έγιναν για την προώθηση του Πουκέτ κατά τη διαδικασία υποβολής προσφορών. Επιβεβαίωσε ότι το Πουκέτ παραμένει προσηλωμένο στα μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά του σχέδια, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και στην ενίσχυση των υποδομών και της οικονομικής σταθερότητας.

Ο Αντικυβερνήτης του Πουκέτ, Amnuay Pinsuwan, περιέγραψε τη συνεχή αφοσίωση της επαρχίας σε έργα που σχετίζονται με την έκθεση, ιδιαίτερα τη μετατροπή του προγραμματισμένου χώρου στην υποπεριφέρεια Mai Khao σε διεθνές κέντρο υγείας. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης τόσο των κατοίκων της Ταϊλάνδης όσο και των ξένων επισκεπτών.

Εν τω μεταξύ, ο Rewat Areerob, πρόεδρος του Οργανισμού Επαρχιακής Διοίκησης του Πουκέτ, αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με 18 τοπικούς εταίρους για τη διερεύνηση έργων που στοχεύουν στην τόνωση της οικονομίας και την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.