Ο τουρισμός του Πουκέτ ανακάμπτει εν μέσω εισροής ξένων επισκεπτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) - Η επαρχία του Πουκέτ σημειώνει αύξηση των διεθνών τουριστών, με τους Κινέζους ταξιδιώτες να πρωτοστατούν, ακολουθούμενοι από εκείνους από τη Ρωσία και την Αυστραλία.

Ο Thanawat Oncharoen, Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου του Πουκέτ (PTA), σημείωσε ότι οι περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες είναι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες, ενώ ο αριθμός των τουριστικών ομάδων από τη χώρα παραμένει σχετικά χαμηλός. Παρά τις διεθνείς αφίξεις που ανέρχονται στο 70% των προπανδημικών επιπέδων, το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει σημαντική βελτίωση από πέρυσι.

Οι αρχές του Πουκέτ επιδιώκουν ενεργά να καλωσορίσουν τουρίστες από το Καζακστάν και το Ισραήλ φέτος για να διαφοροποιήσουν τη βάση επισκεπτών τους. Επιπλέον, η Μέση Ανατολή αναμένεται να συμβάλει σε μια εισροή τουριστών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους, καθώς πολλοί ταξιδιώτες από την περιοχή ανυπομονούν να απολαύσουν την περίοδο των βροχών του Πουκέτ.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα στοιχεία για τους Ινδούς και Αυστραλούς επισκέπτες έχουν ήδη επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα του τουριστικού τομέα του Πουκέτ.

Εν τω μεταξύ, ο Sueksit Suwannaditsakul, Πρόεδρος του νότιου κεφαλαίου της Ταϊλανδικής Ένωσης Ξενοδόχων, αποκάλυψε ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Πουκέτ παρέμεινε σταθερή στο πολλά υποσχόμενο 70% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου. Το νησί διαθέτει περίπου 3,000 ξενοδοχεία που προσφέρουν περίπου 200,000 δωμάτια, παρέχοντας άφθονες επιλογές διαμονής για τους ταξιδιώτες.

Ο Lertchai Wangtrakuldee, Διευθυντής του γραφείου του Πουκέτ της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT), ανέφερε ότι το Πουκέτ έχει ήδη υποδεχτεί πάνω από 6 εκατομμύρια εγχώριους και διεθνείς τουρίστες τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, με αποτέλεσμα μια εκπληκτική ώθηση 196 δισεκατομμυρίων μπατ στην τοπική οικονομία .

Το TAT αναμένει τώρα να υποδεχθεί συνολικά 12 εκατομμύρια τουρίστες στο Πουκέτ φέτος.

Πληροφορίες και Πηγή: NNT

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.