Η Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης φέρεται να σχεδιάζει να αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη από τη Σουηδία μετά την απόρριψή τους από τις ΗΠΑ

ΦΩΤΟ: Το Έθνος

Εθνική -

Αφού οι ΗΠΑ αρνήθηκαν πρόσφατα να πουλήσουν μαχητικά αεροσκάφη F-35A στη Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης (RTAF), η RTAF φέρεται να έχει τροποποιήσει τα σχέδιά της και τώρα θα επιδιώξει να αποκτήσει το αεροσκάφος από τη Σουηδία.

Σύμφωνα με μια πηγή, η RTAF σκοπεύει να προμηθευτεί τρία επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Gripen από τη Σουηδία για να προσθέσει στον στόλο της στο Wing 7 στην επαρχία Surat Thani, αφού έχασε ένα σε συντριβή. Η πολεμική αεροπορία είχε αγοράσει προηγουμένως 12 Gripen, τα οποία κόστιζαν περίπου 2 δισεκατομμύρια μπατ το καθένα.

Επιπλέον, η Σουηδία όχι μόνο θα παράσχει στην αεροπορία τα επιθυμητά μαχητικά αεροσκάφη αλλά θα αναβαθμίσει και ένα σύστημα ραντάρ.

Το σύστημα ραντάρ, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και μια δεκαετία, θα υποβληθεί σε σημαντική ενημέρωση με εκτιμώμενο κόστος 4 δισεκατομμυρίων μπατ, σύμφωνα με μια πηγή.

Η πηγή αποκάλυψε περαιτέρω ότι ο γενικός διοικητής της RTAF, ACM Alongkorn Wannarot, δεν έχει ακόμη σχηματίσει επιτροπή για να αξιολογήσει και να επιλέξει τον διάδοχο των μαχητικών αεροσκαφών F-16 του βασιλείου, τα οποία υπηρέτησαν για τρεις δεκαετίες.

Παρά την πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών για την RTAF να εξετάσει το ενδεχόμενο απόκτησης μαχητικών αεροσκαφών 4.5 γενιάς όπως τα F-16 Block 70 και F-15, ο τρέχων προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2024 υπολείπεται του ποσού που απαιτείται για τη σύναψη συμβατικής συμφωνίας για μια τέτοια προμήθεια.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.