Ζευγάρι συνελήφθη στο Πουκέτ επειδή φέρεται ότι διεξήγαγε επενδυτική απάτη που κοστίζει θύματα άνω των 20 εκατομμυρίων μπατ

Πουκέτ -

Ένα ζευγάρι από την Ταϊλάνδη συνελήφθη στο Πουκέτ αφού φέρεται να εξαπάτησαν πολλά θύματα για αποζημίωση άνω των 20 εκατομμυρίων μπατ με διαπραγμάτευση ψευδών επενδύσεων.

Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB) ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι συνέλαβαν ένα ζευγάρι που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Σανίτ, 37 ετών, και η κα Αμφόν, 34 ετών, σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Σρι Σόνθορν, στο Τάλανγκ. Η σύλληψη ακολούθησε ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Αγιουτχάγια κατηγορώντας και τους δύο για απάτη. Οι δύο ύποπτοι απέρριψαν την κατηγορία και δήλωσαν αθώοι.

Σύμφωνα με το CIB, το ζευγάρι δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook για να πείσει τους ανθρώπους να κάνουν τις λεγόμενες επενδύσεις χαμηλού κινδύνου με υψηλές ανταμοιβές, οι οποίες δεν απέδωσαν όπως είχε υποσχεθεί. Το κόστος των ζημιών είναι περίπου 20 εκατομμύρια μπατ. Ο κ. Σανίτ είπε στην αστυνομία της CIB ότι δεν γνώριζε τίποτα για το επενδυτικό σχήμα και ισχυρίστηκε ότι έδωσε τον τραπεζικό του λογαριασμό στην κοπέλα του, πετώντας την ουσιαστικά κάτω από το λεωφορείο. Όσο για την κοπέλα του, η κ. Αμφών είπε ότι δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει κανέναν αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω στα ΜΜΕ.

Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση μέχρι την ώρα του Τύπου.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.