Η DSI Raids λογιστική και δικηγορική εταιρεία στο Πουκέτ φέρεται να είναι παράνομος υποψήφιος για αλλοδαπούς

Πουκέτ -

Το Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI) έκανε έφοδο σε μια λογιστική και δικηγορική εταιρεία στο Chalong, επειδή φέρεται ότι ήταν παράνομος υποψήφιος δικτύου για αλλοδαπούς με συνολικές ζημιές εκατό εκατομμυρίων μπατ.

Η επιδρομή το απόγευμα της Πέμπτης (15 Ιουνίουth) στην εταιρεία ηγήθηκε ο ταγματάρχης Suriya Singhakamon, ο γενικός διευθυντής του DSI. Το προσωπικό εργαζόταν κανονικά ενώ εξυπηρετούσε ξένους πελάτες που ήθελαν να ιδρύσουν εταιρείες. Ζητήθηκε από όλους να σταματήσουν να εργάζονται ενώ οι αξιωματικοί της DSI συγκέντρωναν στοιχεία.

Ο ταγματάρχης Suriya είπε στο Phuket Express «Ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας είναι μια Ταϊλανδή που έχει έναν Βρετανό σύζυγο. Η επιδρομή μας ακολούθησε έχοντας διαπιστώσει ότι η εταιρεία φέρεται να εξυπηρετείται από αλλοδαπούς για να ιδρύσει εταιρείες ως υποψηφίους. Αυτή η λογιστική εταιρεία έχει περίπου 40 άτομα προσωπικό και η εταιρεία λειτουργεί για περισσότερα από 15 χρόνια.»

«Υπάρχουν περίπου 100 εταιρείες που έχουν εγγραφεί από ξένους σε αυτήν την εταιρεία. Από αυτές, 44 εταιρείες εμπλέκονται με γη που έχουν κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια μπατ ζημιές. Οι περισσότεροι πελάτες τους είναι Ρώσοι. Πολλές από αυτές τις εγγεγραμμένες εταιρείες λειτουργούν με απαγορευμένες θέσεις εργασίας για αλλοδαπούς, όπως η ενοικίαση και η πώληση γης και ακινήτων», είπε ο Ταγματάρχης Suriya στο Phuket Express.

«Τέτοιου είδους επιχειρήσεις λειτουργούν στο Πουκέτ, στο Τσιάνγκ Μάι και σε άλλα διάσημα μέρη τουρισμού στην Ανατολή και σε μέρη με υψηλό κόστος γης όπου ζουν πολλοί ξένοι», είπε ο Ταγματάρχης Σουρίγια στο Phuket Express.

«Οι ξένοι είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες εταιρειών με μετόχους τους Ταϊλανδούς. Η αγορά γης μέσω υποψηφίων εταιρειών δεν είναι πραγματικές επιχειρήσεις, επειδή βάσει νόμου πρέπει να πληρώσουν για φόρους και άλλα τέλη, περίπου 10 τοις εκατό για κάθε φορά που αγοράζουν. Οι ξένοι αγοράζουν γη μέσω αλλαγής μετόχων για να αποφύγουν τη φορολογία και τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης σχετικά με την κατοχή γης. Το μελλοντικό πρόβλημα είναι ότι τα εδάφη θα ανήκουν τελικά σε ξένους, κάτι που είναι αυστηρά αντίθετο με το νόμο στην Ταϊλάνδη και αυτό που πυροδότησε αυτή την επιδρομή». Ο ταγματάρχης Σουρίγια είπε στο Phuket Express.

Το Phuket Express σημείωσε ότι το όνομα της εταιρείας δεν αποκαλύφθηκε από αξιωματούχους εν αναμονή περαιτέρω έρευνας. Τα ονόματα των ιδιοκτητών της εταιρείας αποκρύπτονται επίσης.

Παρόμοιες ιστορίες μας:

Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου επιθεώρησαν πολλές επιχειρήσεις στο Πουκέτ που φέρονται να σχετίζονται με το φερόμενο ως αφεντικό της κινεζικής «μαφίας» «Tuhao». Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν αυτοκίνητα, κρεβάτια και υπολογιστές.

Σε βάρος ενός επιστάτη έχουν ασκηθεί κατηγορίες για παράνομη κατοχή φιδιών σε εταιρεία που φέρεται να σχετίζεται με το φερόμενο ως αφεντικό της κινεζικής «μαφίας» «Tuhao».

=======================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.