Συνεχίζονται οι ανησυχίες μεταξύ του ταϊλανδικού στρατού για πολιτικά ζητήματα της Νότιας Ταϊλάνδης

Ο διοικητής της Περιφέρειας της 4ης Στρατιάς έχει εκφράσει ανησυχία για τους νέους στη Νότια Ταϊλάνδη που ενδέχεται να χειραγωγούνται για πολιτικούς σκοπούς.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν ένα πρόσφατο περιστατικό στο οποίο το λεγόμενο «εθνικό φοιτητικό κίνημα» Pelajar Bangsa φιλοξένησε ένα ειδικό φόρουμ με τίτλο «Προσδιορίζοντας το δικό μας μέλλον». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτυπώθηκαν κάρτες ψηφοφορίας για να διευκολυνθεί η δημόσια ψηφοφορία σχετικά με ενδεχόμενο χωρισμό από την Ταϊλάνδη, μια ενέργεια που θεωρείται νόμιμη από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Ωστόσο, η 4η Στρατιωτική Περιφέρεια σημείωσε σταθερά ότι μια τέτοια ψηφοφορία θα ήταν παράνομη και θα απειλούσε την εθνική ενότητα και σταθερότητα.

Ο υποστράτηγος Santi Sakuntanark, Διοικητής της Περιφέρειας 4ης Στρατιάς, επέκρινε τη δραστηριότητα, υποδεικνύοντας ότι είναι ασέβεια, προσβλητική και πιθανή νομική παραβίαση που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του κράτους. Επεσήμανε επίσης ότι μια τέτοια ψηφοφορία για διαχωρισμό από την Ταϊλάνδη αντιβαίνει στο Άρθρο 1 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι «η Ταϊλάνδη είναι ένα αδιαίρετο βασίλειο».

Σημείωσε επίσης ότι μεταξύ των διοργανωτών της εκδήλωσης ήταν φοιτητές, ακαδημαϊκοί και ορισμένοι πολιτικοί ακτιβιστές. Ο διοικητής είπε ότι ανησυχεί ότι αυτοί οι νέοι, ιδιαίτερα οι φοιτητές, θα μπορούσαν να επηρεαστούν και να ενθαρρυνθούν να συμμετάσχουν σε παράνομες δραστηριότητες από ορισμένες ομάδες, με σκοπό τη χρήση αυτών και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως πολιτικές πλατφόρμες ή για άλλες ατζέντες.

Τα νομικά και τα σχετικά τμήματα του Γραφείου Διοίκησης Επιχειρήσεων Εσωτερικής Ασφάλειας Περιοχή 4 συγκεντρώνουν εν τω μεταξύ σχολαστικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τις συμπεριφορές και τις διασυνδέσεις διαφόρων εμπλεκόμενων ατόμων.

Δεδομένης της ευαισθησίας της κατάστασης, αναμένεται σύντομα πόρισμα και νομικές ενέργειες εναντίον των εμπλεκομένων. Ο υποστράτηγος Santi τόνισε τη δικαιοσύνη προς όλα τα μέρη, αλλά διαβεβαίωσε ότι όποιος βρεθεί άμεσα εμπλεκόμενος ή υποστηρίζει τέτοιες δραστηριότητες θα διωχθεί σύμφωνα με το νόμο χωρίς εξαίρεση.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/