Οι οδηγοί ταξί του Πουκέτ υποβάλλουν επίσημες καταγγελίες σε αξιωματούχους μέσω ταξί εφαρμογών για κινητά

Πουκέτ -

Οι οδηγοί ταξίμετρων του Πουκέτ έχουν υποβάλει επίσημες καταγγελίες σε αρμόδιους αξιωματούχους ζητώντας βοήθεια σχετικά με αυτό που αποκαλούν παράνομα ταξί εφαρμογών για κινητά.

Ο κ. Kornpitak Arsanasuwan από το Γραφείο Χερσαίων Μεταφορών του Πουκέτ (PLTO) έλαβε μια επιστολή από τον κ. Abdulwahab Suksalee, εκπρόσωπο της Ένωσης οδηγών ταξίμετρων του Πουκέτ.

Η επιστολή αναφέρει ότι πολλοί οδηγοί ταξίμετρων στο Πουκέτ έχουν πληγεί οικονομικά επειδή φέρεται να χρησιμοποιούνται πολλά παράνομα οχήματα ως ταξί εφαρμογών για κινητά.

Οι οδηγοί ταξί χρησιμοποιούν πιστοποιημένες και μη πιστοποιημένες εφαρμογές για κινητά, είπε ο Abdulwahab. Επιβάτες και οδηγοί μπερδεύονται, πιστεύουν ότι οι πιστοποιημένες εφαρμογές για κινητά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οχήματα μαύρης πινακίδας (προσωπικά αυτοκίνητα) χωρίς καμία νόμιμη εγγραφή ως αδειοδοτημένο όχημα μεταφοράς ή κατάλληλη ασφάλεια μεταφοράς, εγγραφή και άδεια.

Ο κ. Abdulwahab θέλει να σταματήσει όλες οι νέες εγκρίσεις εφαρμογών για κινητά, καθώς είναι πάρα πολλές τώρα και οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι αξιωματικοί θα πρέπει να ελέγχουν αυστηρά τα παράνομα ταξί (μαύρη πινακίδα/προσωπικά αυτοκίνητα/μη ταξινομημένα) που εξυπηρετούνται τόσο μέσω πιστοποιημένων όσο και μη πιστοποιημένων εφαρμογών για κινητά, πρόσθεσε ο Abdulwahab.

Οι αξιωματούχοι του PLTO είπαν ότι προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να λύσουν αυτά τα προβλήματα καθώς σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει κάποιου είδους επεισόδιο μεταξύ αντίπαλων ομάδων οδηγών ταξί.

Αν και ορισμένες εφαρμογές, κυρίως το Bolt, έχουν πιστοποιηθεί από τον PLTO για χρήση, οι οδηγοί αναμένεται να έχουν νόμιμη πινακίδα μεταφοράς, άδεια, εγγραφή, ασφάλιση και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να λειτουργήσει ένας οδηγός ταξί.

Οι οδηγοί ισχυρίστηκαν ότι ο οδηγός του φορτηγού app-hailing του τουρίστα δεν μπορούσε να παραλάβει επιβάτες στο λιμάνι και είπαν στην τουρίστρια να σύρει τη βαλίτσα της από εκεί εάν σκόπευε να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες app-hailing.

Οι οδηγοί ταξί στο Πουκέτ καλούνται από τους αξιωματούχους να είναι πιο ευγενικοί αφού μια ξένη τουρίστας αναγκάστηκε να βγει από ένα μίνι βαν στο Πουκέτ από οδηγούς άλλων βαν που λειτουργούσαν στο λιμάνι του Πουκέτ Rassada.

Ένας τοπικός οδηγός ταξί φέρεται να επιτέθηκε και πήδηξε πάνω σε ένα αυτοκίνητο ταξί με κινητή εφαρμογή με έναν αλλοδαπό επιβάτη μέσα στην περιοχή Thalang.

=======================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.