Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης αναμένει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν τα 2.38 τρισεκατομμύρια μπατ μέχρι το τέλος του 2023

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) αποκάλυψε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό της Ταϊλάνδης για τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 έφτασαν τα 959 δισεκατομμύρια μπατ, με τους διεθνείς επισκέπτες να αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου. Ο οργανισμός αναμένει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν τα 2.38 τρισεκατομμύρια μπατ μέχρι το τέλος του 2023, περίπου το 80% των 3 τρισεκατομμυρίων μπατ που καταγράφηκαν το 2019.

Ο κυβερνήτης του TAT Yuthasak Supasorn δήλωσε ότι οι τουρίστες της Ταϊλάνδης αντιστοιχούσαν σε 360 δισεκατομμύρια μπατ από σχεδόν 100 εκατομμύρια εγχώρια ταξίδια, ενώ οι διεθνείς τουρίστες δημιούργησαν εισόδημα 599 εκατομμύρια μπατ από 10.56 εκατομμύρια ταξίδια. Είπε ότι η χώρα υποδέχθηκε 1.97 εκατομμύρια ξένους τουρίστες τον περασμένο μήνα, η πλειοψηφία των οποίων προέρχονταν από τη Μαλαισία, ακολουθούμενη από την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και το Λάος.

Ο Thapanee Kiatphaiboon, Αντιπεριφερειάρχης ΤΑΤ για την εγχώρια αγορά, εξέφρασε αισιοδοξία για το υπόλοιπο του έτους. Δήλωσε ότι το TAT ελπίζει να υποδεχθεί τουλάχιστον 25 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες τους επόμενους επτά μήνες, με μια αύξηση των επισκεπτών να αναμένεται τους τελευταίους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη TAT, ο οργανισμός σχεδιάζει τώρα να ξεκινήσει νέες εκστρατείες το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εστιάζοντας σε θέματα υποκουλτούρας, όπως διαδρομές παρατήρησης των άστρων και ταξίδια για φιλόζωους.

Η TAT βοηθά επίσης τις επαρχίες να επιδείξουν τη μοναδική τέχνη, τον πολιτισμό και τα τουριστικά τους αξιοθέατα για να προσελκύσουν επισκέπτες για να μειώσουν τον συνωστισμό σε πρωτεύοντες τουριστικούς προορισμούς όπως η Μπανγκόκ, το Τσιάνγκ Μάι και το Πουκέτ. Ο οργανισμός θέτει πλέον στόχο να υποδεχθεί 30-35 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες το 2024.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/