Δημοσκόπηση φοιτητών κολεγίου σχετικά με την απόσχιση στη Νότια Ταϊλάνδη για να αντιμετωπίσουν έρευνα, αστυνομικός σκοτώθηκε στο Πατάνι

Εθνική -

Οι αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης ετοιμάζονται να διερευνήσουν μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από φοιτητές στη νότια συνοριακή επαρχία Pattani της Ταϊλάνδης, η οποία ρωτούσε τους πολίτες εάν υποστήριζαν την ιδέα διαχωρίζοντας Pattani από την υπόλοιπη χώρα.

Η αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση διεξήχθη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Prince of Songkla στο Pattani, η οποία ρώτησε τους θεατές: «Συμφωνείτε με το δικαίωμα του λαού του Pattani να ασκεί το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση εντός των ορίων του νόμου;»

Οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή να ψηφίσουν «Συμφωνώ» ή «Διαφωνώ». Η ψηφοφορία ήταν ανοιχτή για τους κατοίκους των επαρχιών Pattani, Narathiwat, Yala και Songkhla, σύμφωνα με αναφορές.

Πρόσφατα, ο στρατηγός Suphot Malaniyom, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, το συμβούλιο του NSC θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση για να συζητήσει το παραπάνω θέμα.

Είπε ότι η συνάντηση ήταν απάντηση στις ανησυχίες του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Prayut Chan-o-cha ότι η δημοσκόπηση μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις εντός της χώρας. Ως εκ τούτου, διέταξε έρευνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να διασφαλιστεί ότι οι νομικές ενέργειες θα γίνουν δίκαια εάν οι εμπλεκόμενοι κριθούν ένοχοι.

«Η συμμετοχή στην πράξη της ψηφοφορίας για απόσχιση είναι παράβαση του νόμου και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δεν ωφελεί τον λαό γιατί ο ρόλος των εκλεγμένων αντιπροσώπων στη Βουλή, που εκλέχτηκαν πρόσφατα, είναι ήδη υπεύθυνος για την εκπροσώπηση των επιθυμιών και των θεμάτων του λαού και την εξεύρεση λύσεων εντός του νομοθετικού πλαισίου», είπε ο στρατηγός Suphot.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Συντάγματος, η Ταϊλάνδη είναι ένα αδιαίρετο βασίλειο.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, ένας αξιωματικός, Πολ. Υπολοχαγός Cpl. Ο Phichak Buakaew, ο οποίος εργαζόταν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Pattani, δολοφονήθηκε σε ένα περιστατικό με το αυτοκίνητο από έναν άγνωστο ύποπτο που φορούσε μπούρκα για να κρύψει την ταυτότητα και το όπλο του.

Ο εγκληματίας ήταν σε ομάδα τεσσάρων ατόμων. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος. Οι ύποπτοι κατάφεραν να αρπάξουν τα πυροβόλα όπλα του νεκρού αστυνομικού και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να αναζητούν τους υπόπτους μέχρι την ώρα του Τύπου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.