Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης απορρίπτει τις καταγγελίες κατά της Pita για κατοχή μετοχών μέσων ενημέρωσης, αλλά η έρευνα συνεχίζεται

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, 9 Ιουνίου 2023, ότι απέρριψε πολλαπλές καταγγελίες και αναφορές κατά της αρχηγού του Κόμματος Move Forward και της αισιόδοξης πρωθυπουργού Pita Limjaroenrat σχετικά με την κατοχή μετοχών μέσων ενημέρωσης, δηλώνοντας ότι είχαν κατατεθεί πέραν των νόμιμων προθεσμιών για καταγγελίες.

Ωστόσο, ο Πίτα έχει ένα νέο και σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθειά του να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, καθώς η Εκλογική Επιτροπή δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για το εάν ο Πίτα εν γνώσει του ανταγωνιζόταν για πρωθυπουργό ενώ είχε τις μετοχές των μέσων ενημέρωσης και γνώριζε ότι θα μπορούσε να είναι παραβίαση της νομοθεσίας της Ταϊλάνδης, καθώς και των κανονισμών του Move Forward Party.

Ως εκ τούτου, το ζήτημα δεν είναι πλέον η κατοχή των μετοχών αλλά μάλλον εάν η Pita knowingl

Εάν κριθεί ένοχος, ο Πίτα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικό χρόνο φυλάκισης και να αποκλειστεί.

Ο Πίτα, εν τω μεταξύ, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι δεν είχε ακόμη ενημερωθεί προσωπικά για τα αποτελέσματα από την Εκλογική Επιτροπή και ήταν βέβαιος ότι θα κριθεί αθώος και θα μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντα και τις ευθύνες του με το Move Forward Κόμμα.

Ο Πίτα δήλωσε ότι είναι βασικά ένα ανοιχτό βιβλίο και καλωσορίζει κάθε έρευνα, σίγουρος για τις αποφάσεις του και την αθωότητά του.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

=======================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.