Πολλοί μαθητές στο Πουκέτ υποφέρουν από διάρροια, ξεσπούν ένα μυστήριο

Πουκέτ -

Το Επαρχιακό Γραφείο Υγείας του Πουκέτ (PPHO) διερευνά το γεγονός ότι πολλοί μαθητές στο Πουκέτ παρουσίασαν διάρροια.

Ο επικεφαλής γιατρός της PPHO Koosak Kookietikun είπε στο Phuket Express την Πέμπτη (8 Ιουνίουth) ότι πολλοί μαθητές σε πολλά σχολεία στο Πουκέτ υποφέρουν από διάρροια και κάποιοι κάνουν εμετό. Την Τρίτη (6 Ιουνίουth) η PPHO ανέφερε περίπου 50 ασθενείς διαφόρων ηλικιών με διάρροια την ημέρα σε κρατικά νοσοκομεία και 100 την ημέρα σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε όλο το Πουκέτ. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πόνο στο στομάχι, εμετό με διάρροια και μερικοί ασθενείς έχουν επίσης πυρετό.

Μια πιθανή σχέση με τροφική και νερό δηλητηρίαση δεν είναι ακόμα σαφής. Τα σχολεία προτρέπουν να αυξηθούν τα μέτρα υγιεινής όπως τα τρόφιμα πρέπει να είναι φρέσκα και καθαρά πριν το μαγείρεμα. Το πλύσιμο των χεριών είναι επίσης σημαντικό πριν το φαγητό.

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται στην εποχή των βροχών και ο καιρός είναι κατάλληλος για πολλά μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Ωστόσο, η PPHO εξακολουθεί να προσπαθεί να διερευνήσει την αιτία αυτής της ασθένειας. Το νερό και ο πάγος ελέγχονται για να εντοπιστεί εάν υπάρχουν μικρόβια.

=======================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.