Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Αυστραλός κατηγορείται σε οργή δρόμου, Ρώσος πνίγηκε στην παραλία και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 έως την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

1. Ένας ξένος άνδρας οδηγός κατέστρεψε έναν πλαϊνό καθρέφτη ενός μίνι βαν κατά τη διάρκεια ενός φερόμενου περιστατικού οργής στο Wichit του Mueang Phuket.

Ένας Αυστραλός οδηγός αντιμετωπίζει δύο νομικές κατηγορίες μετά από ένα περιστατικό οργής κατά το οποίο κατέστρεψε τον πλαϊνό καθρέφτη ενός μίνι βαν στο Wichit του Mueang Phuket.

Ένας Αυστραλός επιβλήθηκε πρόστιμο 10,000 μπατ και πλήρωσε 40,000 μπατ για ζημιές μετά από ένα περιστατικό οδικής οργής με ένα μίνι βαν στο Wichit του Mueang Phuket. Αντιμετώπισε επίσης ποινή φυλάκισης για δύο μήνες, αλλά έλαβε αναστολή της ποινής φυλάκισής του με αναστολή ενός έτους.

Αυτή η ιστορία ήταν ένα σημαντικό σημείο συζήτησης στα social media μας την περασμένη εβδομάδα.

2. Επιδρομές έγιναν σε δύο παράνομα νυχτερινά κέντρα στο Κάθου, επειδή φέρεται να άνοιξαν κατά τις νόμιμες ώρες κλεισίματος και επέτρεψαν σε ανηλίκους να εισέλθουν στο χώρο.

Πέντε ανώτερα στελέχη της αστυνομίας του Kathu, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού, μεταφέρθηκαν μετά από επιδρομές σε δύο παράνομα νυχτερινά κέντρα στο Kathu, επειδή φέρεται να άνοιξαν κατά τη διάρκεια των νόμιμων ωρών κλεισίματος και να επιτρέψουν σε ανηλίκους να εισέλθουν στον χώρο.

Ο Αρχηγός της Περιφέρειας Kathu μετατέθηκε για να είναι ο Αρχηγός της Περιφέρειας Chang Klang στο Nakhon Si Thammarat.

Η νόμιμη ώρα κλεισίματος για τα νυχτερινά κέντρα στο Πουκέτ είναι 2 π.μ.

3. Το Πουκέτ θα ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) ως η πρώτη επαρχία στην Ταϊλάνδη που είναι απαλλαγμένη από τη λύσσα.

Τα τελευταία 15 χρόνια, κανένας στο Πουκέτ δεν πέθανε από λύσσα. Το Πουκέτ θα ανακοινωθεί επίσημα ως η πρώτη επαρχία στην Ταϊλάνδη που είναι απαλλαγμένη από τη λύσσα. Αυτό θα επιτρέψει στους τουρίστες να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν επισκέπτονται το Πουκέτ.

4. Ένα καταζητούμενο ζευγάρι Αυστραλών συνελήφθη στο Πουκέτ αφού φέρεται να έκλεψε 2.5 εκατομμύρια μπατ από έναν Κινέζο στην Μπανγκόκ.

Το αλλοδαπό ζευγάρι φαίνεται ότι δούλευε ομαδικά και φέρεται να έκλεψε την τσάντα με τα χρήματα. Στη συνέχεια το ζευγάρι κατέφυγε στο Πουκέτ.

5. Ένας Ρώσος τουρίστας πνίγηκε σε μια παραλία στο Thalang αφού φέρεται να αγνόησε τις κόκκινες σημαίες που δηλώνουν ότι δεν επιτρέπεται η κολύμβηση.

Οι ναυαγοσώστες τον προειδοποίησαν επίσης πριν τους αγνοήσει. Ο τουρίστας πνίγηκε πριν τον βγάλουν από το νερό.

6. Μια μόνη αλλοδαπή τουρίστρια αναγκάστηκε να βγει από ένα μίνι βαν στο Πουκέτ από οδηγούς άλλων βαν που λειτουργούσαν στο λιμάνι του Πουκέτ Ρασάντα. Οι οδηγοί ισχυρίστηκαν ότι ο οδηγός του φορτηγού app-hailing του τουρίστα δεν μπορούσε να παραλάβει επιβάτες στο λιμάνι και είπαν στην τουρίστρια να σύρει τη βαλίτσα της από εκεί εάν σκόπευε να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες app-hailing.

Ο οδηγός δήλωσε αργότερα ότι του είπαν ότι δεν του επιτρεπόταν η παραλαβή για την εφαρμογή, παρόλο που το βαν του είχε νόμιμες κίτρινες πινακίδες και άλλες απαιτήσεις μεταφοράς.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

=======================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.