Το Move Forward Party προτείνει σύστημα προϋπολογισμού μηδενικής βάσης για την Ταϊλάνδη

Το Move Forward Party (MFP) πρότεινε την εφαρμογή του μηδενικού προϋπολογισμού (ZBB) για να αντικαταστήσει την τρέχουσα πρακτική του προϋπολογισμού, υποστηρίζοντας ότι το υπάρχον σύστημα δεν ανταποκρίνεται σωστά στις ανάγκες του λαού λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων.

Ο προϋπολογισμός με βάση το μηδέν είναι μια διαδικασία κατάρτισης προϋπολογισμού που απαιτεί από τους κρατικούς αξιωματούχους να δημιουργούν έναν προϋπολογισμό από την αρχή κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το μηδέν. Στοχεύει στην αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών και προκλήσεων, διασφαλίζοντας ότι ο προϋπολογισμός δημιουργείται από την αρχή. Αυτή η προσέγγιση διαφέρει από τις παραδοσιακές μεθόδους κατάρτισης προϋπολογισμού που βασίζονται σε σταδιακές αυξήσεις έναντι των προηγούμενων προϋπολογισμών.

Ο διευθυντής του Γραφείου Προϋπολογισμού Chalermphol Pensoot εξέφρασε την προθυμία να συζητήσει το ZBB με τη νέα κυβέρνηση και τρεις σχετικούς οργανισμούς, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών, το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης και την Τράπεζα της Ταϊλάνδης (BOT).

Το MFP έχει κάνει εκστρατεία σε μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση διαφόρων κρατικών υπηρεσιών, όπως ο στρατός και η αστυνομία, και η προσπάθεια για δημοσιονομική αποκέντρωση στις τοπικές κυβερνήσεις. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε περικοπές του προϋπολογισμού σε ορισμένους τομείς ενώ σε άλλους αυξάνουν τις πιστώσεις, όπως η πρόνοια για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2024, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου. Οι προτεινόμενες δαπάνες ανέρχονται σε 3.35 τρισεκατομμύρια μπατ με έλλειμμα 593 δισεκατομμύρια μπατ. Ωστόσο, για να τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο απαιτείται η έγκριση της Βουλής.

Το Chalermphol έχει αναγνωρίσει την πιθανότητα καθυστέρησης του δημοσιονομικού προϋπολογισμού του 2024, ανάλογα με την προσέγγιση που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση. Εάν η νέα κυβέρνηση αποφασίσει να διαμορφώσει τον προϋπολογισμό από μηδενική βάση, ο λογαριασμός θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/