Το πρόγραμμα χωρίς έγκλημα του Πουκέτ προσελκύει περισσότερους από 1,000 αλλοδαπούς για παραμονή βίζας

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Σε μια σημαντική νίκη για το αναγνωρισμένο έργο του Πουκέτ χωρίς εγκλήματα, περισσότεροι από 1,000 αλλοδαποί συνελήφθησαν επειδή παρέμεινε η βίζα τους, χάρη στις συνεργατικές προσπάθειες του Γραφείου Μετανάστευσης του Πουκέτ και 800 παρόχων καταλυμάτων στο νησί του θερέτρου.

Οι αξιωματούχοι του Πουκέτ δήλωσαν ότι αυτό το επίτευγμα έρχεται ως αποτέλεσμα μέτρων χωρίς εγκλήματα που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις, που τους επιτρέπουν να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία για τυχόν ύποπτες δραστηριότητες που αφορούν ξένους επισκέπτες.

Ο επικεφαλής μετανάστευσης του Πουκέτ, συνταγματάρχης Θανέτ Σουκτσάι, δήλωσε ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που εγγράφηκαν σε καταλύματα στο Πουκέτ τους τελευταίους δύο μήνες υπερέβη τον αριθμό των ξένων τουριστών που έφτασαν την ίδια περίοδο κατά περισσότερο από 20%. Αυτή η σημαντική ασυμφωνία οδήγησε σε έρευνα, που οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη πολλών ατόμων που υπερβαίνουν τη θεώρηση.

Η εφαρμογή μιας νέας βάσης δεδομένων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας, επιτρέποντας στην αστυνομία να εντοπίσει έναν αλλοδαπό που αγνοείται πρόσφατα. Από την 1η Μαΐου έως τις 25 Μαΐου, η Αστυνομία Μετανάστευσης πραγματοποίησε επιδρομές σε 1,550 στοχευμένες τοποθεσίες σε όλο το Πουκέτ, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 ατόμων που είχαν υπερβεί τη βίζα τους και άλλα τέσσερα άτομα που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφορικής του Γραφείου Μετανάστευσης, συνολικά 1,050 αλλοδαποί διαπιστώθηκε ότι είχαν υπερβεί τη βίζα τους. Μεταξύ αυτών, 391 άτομα δεν διέμεναν στα αναφερόμενα καταλύματα τους και 228 είχαν ήδη αναχωρήσει από την Ταϊλάνδη. Επιπλέον, 331 τουρίστες είχαν υποβάλει αιτήματα για παράταση της βίζας τους, ενώ 109 φέρεται να έχουν πεθάνει. Ένα άτομο αναγνωρίστηκε ως κατάκοιτος ασθενής και ένα άλλο είχε λάβει την ταϊλανδική υπηκοότητα.

Πληροφορίες και Πηγή: ΝΝΤ

=====================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.