Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η εκστρατεία της Ταϊλάνδης επικεντρώνεται στη διακοπή του ατμίσματος

Ταϊλάνδη-

Σήμερα, 31 Μαΐου 2023, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, όπως έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή ΠΟΥ.

Η ημέρα έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους του καπνίσματος. Ειδικότερα, έχει σχεδιαστεί για να τονίζει τους κινδύνους για την υγεία του καπνίσματος και τις πιθανές επικίνδυνες επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στους μη καπνιστές.

Στην Ταϊλάνδη, εν τω μεταξύ, το Non-Smoking Campaign Foundation και το Tobacco Consumption Control Network επικεντρώνονται στο άτμισμα, το οποίο λένε ότι είναι μια σημαντική και αυξανόμενη ανησυχία για τη νεολαία.

Ως εκ τούτου, το σύνθημα της εκστρατείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2023 στην Ταϊλάνδη είναι «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τοξικά, εθιστικά, επικίνδυνα».

Η Ταϊλάνδη έχει μερικούς από τους αυστηρότερους νόμους κατά του ατμού στον κόσμο, σημειώνει το TPN, αν και πολλοί ακτιβιστές και ομάδες αγωνίζονται για να το νομιμοποιήσουν, εστιάζοντας στο γεγονός ότι, σύμφωνα με αυτούς, είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική από το τσιγάρο και βοηθά πολλούς ανθρώπους Κόψε το κάπνισμα.

Στην Μπανγκόκ, εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης Chadchart Sittipunt είπε στις 30 Μαΐου 2023 ότι θεωρεί ότι κάθε μέρα απαγορεύεται το κάπνισμα και η ομάδα του θα επικεντρωθεί στην επιβολή της νομοθεσίας για το κάπνισμα σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Η Ταϊλάνδη έχει πολλούς νόμους που σχετίζονται με το κάπνισμα, αλλά σπάνια εφαρμόζονται, γεγονός που οδηγεί σε τακτικά παράπονα από μη καπνιστές σχετικά με άτομα που φωτίζουν σε δημόσιους χώρους, μπαρ, εστιατόρια και πολλά άλλα. Για περισσότερα σχετικά με τους νόμους απαγόρευσης του καπνίσματος της Ταϊλάνδης από εμάς, κάντε κλικ ή πατήστε εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

=====================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.