Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Μνημόνιο συμφωνίας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που υπογράφηκε, Cannabis Situation Hazy και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, έως Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Οι εταίροι του συνασπισμού των 8 κομμάτων υπό την ηγεσία του κόμματος Move Forward (MFP) υπέγραψαν επίσημα μνημόνιο συνεννόησης (MOU) σήμερα, 22 Μαΐου, για να σηματοδοτήσουν το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Τα κόμματα του συνασπισμού επιτρέπεται να εισάγουν δικές τους πολιτικές, αλλά οι πολιτικές δεν πρέπει να αποκλίνουν από τις παραπάνω συμφωνίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του MFP.

2. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων μαθητές και 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από μεγάλη καταιγίδα που έπληξε σχολείο στο Phichit.

Περισσότερες από 200 οικογένειες στην περιοχή έχουν επίσης πληγεί από την καταιγίδα. Κάτοικοι της περιοχής είπαν στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτή ήταν η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων 40 ετών.

3. Ένας καταζητούμενος Ινδός ύποπτος συνελήφθη κοντά σε ένα θέρετρο στη Maha Sarakham με 1,273 ημέρες παραμονής.

Κατηγορείται επίσης για κλοπή τη νύχτα με όπλα και επίθεση σε άλλους προκαλώντας συναισθηματικές και σωματικές βλάβες.

4. Μια ομάδα βασιλικών της Ταϊλάνδης συγκεντρώθηκε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ χθες, 24 Μαΐου, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στην πολιτική της Ταϊλάνδης και να υπονομεύουν τον θεσμό της μοναρχίας της χώρας, σύμφωνα με τους ίδιους.

Σε απάντηση στο αίτημα, ο Godec συναντήθηκε με τους διαδηλωτές αυτοπροσώπως για να αποδεχτεί την καταγγελία τους και να αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

5. Η αναπληρώτρια επικεφαλής του Κόμματος Move Forward (MFP) κα Sirikanya Tansakun επιβεβαίωσε την Πέμπτη, 25 Μαΐου, ότι οι εγγεγραμμένοι καλλιεργητές μαριχουάνας και οι επιχειρηματίες θα θωρακίζονται νομικά ακόμη και όταν η νέα κυβέρνηση επαναφέρει τη μαριχουάνα ως ναρκωτικό.

Ο Pita Limjaroenrat, ο οποίος ηγείται της μελλοντικής κυβέρνησης συνασπισμού, είναι υποκριτικός προσπαθώντας να χαρακτηρίσει ξανά την κάνναβη ως ναρκωτικό όταν είπε κάποτε στο Κοινοβούλιο ότι το φυτό τον βοήθησε να ξεπεράσει την επιληψία, είπε η Decha Siriphat, μια εξέχουσα προσωπικότητα της Ταϊλάνδης που αγωνίστηκε για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Ένα είναι σίγουρο…το μέλλον της κάνναβης και αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια είναι θολό.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.