Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ρώσος τουρίστας πνίγηκε, Ρώσος αναβάτης επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή σκάσει τροχούς και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 έως την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Δύο άτομα συνελήφθησαν για παράνομη λειτουργία καταστημάτων κάνναβης στο Thalang ενώ τρεις άλλες άδειες κάνναβης έχουν ανασταλεί.

Τρεις άλλες άδειες καταστημάτων κάνναβης έχουν επίσης ανασταλεί για πώληση κάνναβης σε άλλες επιχειρήσεις και διαφήμιση ελεγχόμενων βοτάνων (κάνναβης).

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, κάθε είδους διαφήμιση κάνναβης, ψηφιακά ή έντυπα, αντίκειται στους κανόνες.

2. Ένας οδηγός σκάφους βρέθηκε θετικός σε μεθαμφεταμίνη, αφού 35 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ξένοι τουρίστες, τραυματίστηκαν όταν ένα τουριστικό σκάφος προσέκρουσε σε μια κολόνα στο Chalong του Πουκέτ.

Στις εξετάσεις αίματος του δεν βρέθηκε αλκοόλ, αλλά βρέθηκε μεθαμφεταμίνη.

3. Αξιωματούχοι επιθεώρησαν ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων στη Ρασάντα αφού έλαβαν καταγγελίες για εικαζόμενη πώληση παράνομων τσιγάρων.

Οι αρχές επιβολής του νόμου δεν βρήκαν παράνομα τσιγάρα στο κατάστημα ή άλλα παράνομα είδη και είπαν ότι το κατάστημα πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

4. Ένας Ρώσος τουρίστας πνίγηκε στην παραλία Patong το Σάββατο (27 Μαΐουth) νωρίς το πρωί.

Η σύζυγός του, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι το ζευγάρι πήγε να κολυμπήσει προτού πνιγεί ο σύζυγός της μετά από μπελάδες στο νερό.

5. Ένας Ρώσος αναβάτης μοτοσικλέτας επιβλήθηκε πρόστιμο 5,000 μπατ, αφού τον έπιασε η κάμερα να κάνει τροχοδρομία σε έναν δρόμο στο Ραβάι του Πουκέτ.

Αποδεικνύεται ότι το να σκάει τροχοφόρα στο Πουκέτ είναι κακή ιδέα.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

*****************************

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.