Μια ματιά στην εβδομάδα που έρχεται: Η μέρα Visakha Bucha είναι προ των πυλών στην Ταϊλάνδη το επόμενο Σαββατοκύριακο μαζί με την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ

Ταϊλάνδη -

Η Ταϊλάνδη φιλοξενεί μια τελετή για τον εορτασμό του Vesak ή Visakha Bucha στις αρχές του επόμενου μήνα με περισσότερους από 3,500 μοναχούς από 50 χώρες να συμμετέχουν στον διήμερο εορτασμό.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης (NNT), το Ανώτατο Συμβούλιο Sangha της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι οι εορτασμοί Vesak θα πραγματοποιηθούν επίσημα την 1η-2η Ιουνίου 2023. Η 18η έκδοση της εκδήλωσης θα διοργανωθεί από κοινού από τον Maha Chulalongkorn Raja Πανεπιστήμιο Vidyalaya, το Ανώτατο Συμβούλιο της Sangha και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου, με την τελετή έναρξης υπό την προεδρία του Ανώτατου Πατριάρχη Ariyavongsagatanana και θα ακολουθήσουν σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Maha Chulalongkorn Raja Vidyalaya το απόγευμα. Στις 2 Ιουνίου, βουδιστές μοναχοί και πιστοί θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στην οδό Ratchadamnoen για μια τελετή υπό την ηγεσία του προέδρου του Privy Council, στρατηγού Surayud Chulanont. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε προσευχές στο Phutthamonthon στην επαρχία Nakhon Pathom.

Ο μόνιμος γραμματέας Εσωτερικών Suttipong Juljarern δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενημερώσει τους κυβερνήτες σε όλη την Ταϊλάνδη να υψώσουν την εθνική σημαία μαζί με τη βουδιστική σημαία προκειμένου να προωθήσουν την Ημέρα Vesak. Ενθαρρύνει επίσης τους Ταϊλανδούς Βουδιστές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες αξιοκρατίας από την 1η έως την 7η Ιουνίου και να απέχουν από τα τυχερά παιχνίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Pattaya News σημειώνει ότι η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ και το κλείσιμο των χώρων ψυχαγωγίας θα επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο για να σεβαστεί την ιερή τελετή κατά την περίοδο της εκδήλωσης την πραγματική ημέρα του Vesak, 3 Ιουνίου, Σάββατο, για 24 ώρες από Παρασκευή βράδυ έως Σάββατο/Κυριακή πρωί στο Μεσάνυχτα.

Αυτό σημαίνει ότι οι εκπτώσεις αλκοόλ και τα μπαρ θα κλείσουν όλη την ημέρα στις 3 Ιουνίου για 24 ώρες και, ναι, αυτό θα επηρεάσει τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο το βράδυ του επόμενου Σαββατοκύριακου. Ορισμένοι χώροι, ωστόσο, μπορεί να επιλέξουν να ανοίξουν πριν από το κλείσιμο την Παρασκευή και κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να ανοίξουν μετά τη λήξη του κλεισίματος την Κυριακή το πρωί μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.