Το Move Forward Party υπόσχεται νομική προστασία για εγγεγραμμένους επιχειρηματίες και παραγωγούς κάνναβης της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟ: Σιάμ Ρατ

Εθνική -

Η αναπληρώτρια επικεφαλής του Κόμματος Move Forward (MFP) κα Sirikanya Tansakun επιβεβαίωσε την Πέμπτη, 25 Μαΐου, ότι οι εγγεγραμμένοι καλλιεργητές μαριχουάνας και οι επιχειρηματίες θα θωρακίζονται νομικά ακόμη και όταν η νέα κυβέρνηση επαναφέρει τη μαριχουάνα ως ναρκωτικό.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η κα Sirikanya, μελλοντική υπουργός Εμπορίου για το MFP, είπε ότι ο στόχος του MFP να επαναπροσδιορίσει την κάνναβη στον κατάλογο ναρκωτικών είναι να επιτρέψει στην αστυνομία και στο Γραφείο του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών να εργαστούν πλήρως για τον έλεγχο της κατάχρησης κάνναβης, ένα έργο που έμεινε ανεκπλήρωτο από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο στόχος δεν θα ήταν η πλήρης απαγόρευση ή το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων κάνναβης και η έναρξη σύλληψης και χρέωσης χρηστών, σύμφωνα με την κ. Sirikanya.

Αφού χρησιμοποιήσει έναν υπουργικό κανονισμό του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας για την επανακαταχώριση του φυτού, η νέα κυβέρνηση θα ψηφίσει αμέσως νέους νόμους για τον έλεγχο της χρήσης, της παραγωγής, της καλλιέργειας και της εισαγωγής και εξαγωγής μαριχουάνας, ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύει την επί του παρόντος άδεια καταχωρισμένη μαριχουάνα στους καλλιεργητές και στους επιχειρηματίες αρέσουν νόμιμα τα φαρμακεία.

Η κ. Sirikanya είπε: «Επιμένω ότι οι επιχειρηματίες κάνναβης και οι καλλιεργητές μαριχουάνας θα προστατεύονται επίσης και θα τους επιτρέπεται να ασκούν τις δραστηριότητές τους ως συνήθως, εφόσον έχουν εγγραφεί και έχουν άδεια να το κάνουν. Θα εκδοθεί μια κατάλληλη ανακοίνωση για να διασφαλιστεί αυτό και η επιβολή του νόμου θα είναι στην ίδια σελίδα.»

Η επιβεβαίωσή της ακολούθησε τις αυξανόμενες ανησυχίες μεταξύ πολλών ομάδων επιχειρηματιών και καλλιεργητών που σχετίζονται με την κάνναβη, αφού οι εταίροι του συνασπισμού υπό την ηγεσία του MFP δήλωσαν στο μνημόνιο συμφωνίας ότι θα επανακαταγράψουν την κάνναβη ως ναρκωτικό.

A λιανοπωλητής μαριχουάνας στην επαρχία Nonthaburi είπε τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι θα ήταν «πρόκληση» για τη μαριχουάνα να γίνει ξανά εντελώς παράνομη επειδή μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού της Ταϊλάνδης χρησιμοποιεί τώρα τη μαριχουάνα για ιατρικούς και ομολογουμένως ψυχαγωγικούς σκοπούς και εκατομμύρια Ταϊλανδοί καλλιεργούν φυτά στο σπίτι τους.

Εάν η μαριχουάνα γινόταν ξανά ελεγχόμενη ουσία, θα επηρέαζε δραστικά όσους βασίζονται σε αυτήν για ιατρικές παθήσεις, όπως τα παιδιά με επιληψία που χρειάζονται έλαιο CBD, είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Επιπλέον, η απόπειρα επιβολής προστίμων ή σύλληψης εκατομμυρίων Ταϊλανδών με μικρή ποσότητα μαριχουάνας θα μπορούσε να είναι ένας εφιάλτης επιμελητείας.

Υπήρχε επίσης σημαντική ανησυχία ότι κάποια διεφθαρμένη αστυνομία θα μπορούσε να στοχεύσει ξένους χρήστες και τουρίστες μαριχουάνας για εκβιασμό με υπέρογκες αμοιβές και απειλές φυλάκισης, όπως το άτμισμα, εάν καταγραφεί ως ναρκωτικό.

Ωστόσο, η κα Sirikanya διασφάλισε ότι οι επιχειρηματίες και οι καλλιεργητές μαριχουάνας που έχουν εγγραφεί σωστά στην κυβέρνηση δεν πρέπει να ανησυχούν.

Απέφυγε να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα της ψυχαγωγικής κάνναβης και δεν εξέτασε αμέσως τις ανησυχίες ότι εάν το φυτό γινόταν ναρκωτικό αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν πελάτες ή χρήστες. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο σκοπός του να γίνει ναρκωτικό ήταν η παροχή προσωρινού νομικού πλαισίου για τη ρύθμιση και κυρίως η παύση των μη αδειοδοτημένων πλανόδιων πωλητών και του λαθρεμπορίου/παράνομης εισαγωγής, όχι η καταστολή των χρηστών ή το κλείσιμο επιχειρήσεων.

Με περισσότερες από 12,000 αδειοδοτημένες επιχειρήσεις κάνναβης, εκατομμύρια καλλιεργητές και εγγραφές και ένα από τα αγαπημένα των τουριστών, θα χρειαστούν οι διαβεβαιώσεις. Ορισμένες επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές, φοβούμενοι ότι τη στιγμή που το φυτό καταγραφεί εκ νέου ως ναρκωτικό, θα μπορούσε να συνεχιστεί η καταστολή, επισημαίνοντας ότι είναι νομικά δυνατό.

Το σχέδιο του Move Forward Party να επιτρέψει στις τρέχουσες επιχειρήσεις που έχουν άδεια να παραμείνουν ανοιχτές δεν έχει ικανοποιήσει όλους, όπως ο εξέχων ακτιβιστής κατά της κάνναβης και πρώην πολιτικός Chuwit. Συνεχίζει να ζητά, όπως καλύψαμε εδώ, να κλείσουν όλα τα ιατρεία σε 100 ημέρες από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και πλήρη απαγόρευση κάθε ψυχαγωγικής χρήσης.

Αυτό φαίνεται απίθανο, ωστόσο, καθώς το MFP συνεχίζει να καθησυχάζει νευρικούς επενδυτές, χρήστες, αγρότες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.