Οι κινεζικές τουριστικές ομάδες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη εξακολουθούν να μειώνονται κατά 90 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2019

Ταϊλάνδη-

Ο αριθμός των κινεζικών τουριστικών ομάδων στην Ταϊλάνδη εξακολουθεί να είναι χαμηλός, που ήταν μόνο το δέκα τοις εκατό του συνόλου που είχαν επισκεφθεί πριν από την Covid-19 το 2019, δήλωσαν εξέχοντες τουριστικοί σύνδεσμοι της Ταϊλάνδης σήμερα, 26 Μαΐου 2023.

Ο Γραμματέας της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης (ATTA) κ. Adit Chairattananon είπε στον συνδεδεμένο ταϊλανδικό Τύπο, «Το 2019 υπήρχαν 11 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ταϊλάνδη. Από αυτόν τον αριθμό, οι 600,000 από αυτούς ήταν σε γκρουπ περιοδειών μέσω ATTA.

Συγκρίνοντας τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, υπήρχαν περίπου ένα εκατομμύριο Κινέζοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη. Από αυτόν τον αριθμό, μόνο 100,000 από αυτούς ήταν σε ομαδικές εκδρομές μέσω ATTA, που ήταν μόνο περίπου το 10 τοις εκατό του αριθμού των ομάδων περιηγήσεων το 2019», εξήγησε ο κ. Adit.

«Ανησυχούμε για τον τουρισμό τους υπόλοιπους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, ειδικά για τους Κινέζους τουρίστες. Χρειαζόμαστε άλλα τέσσερα εκατομμύρια από αυτά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους για να πετύχουμε τον στόχο μας για πέντε εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες για το 2023», πρόσθεσε ο κ. Adit.

«Οι υπηρεσίες βίζας για την είσοδο στην Ταϊλάνδη από την Κίνα απαιτούν επί του παρόντος πολύ χρόνο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τους τουρίστες στις «Ομάδες Εντατικής Περιήγησης» (δείτε παρακάτω) και στις εκδρομές πακέτων «Τελευταίας Στιγμής». Χρειαζόμαστε πιο γρήγορες υπηρεσίες e-visa που θα διαρκέσουν μόνο τρεις ημέρες.» Εξήγησε ο κ. Adit.

«Πιο εντατικά τουριστικά γκρουπ επισκέπτονται την Ταϊλάνδη για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, πρόσφατα χάσαμε μια μεγάλη ομάδα εντατικής περιοδείας, περίπου 10,000 Κινέζους τουρίστες, αφού άλλαξαν την απόφασή τους σε άλλες χώρες αντί για την Ταϊλάνδη λόγω μακρών χρόνων επεξεργασίας βίζας.» κατέληξε ο κ. Adit.

Το TPN media σημειώνει ότι οι ομάδες εντατικής περιήγησης είναι αργκό της τουριστικής βιομηχανίας για ομάδες μεγαλύτερης κλίμακας που επισκέπτονται πολλαπλές τοποθεσίες σε σύντομες χρονικές περιόδους, συχνά μόνο λίγες ημέρες, με φρενήρεις και έντονους ρυθμούς.

Πρόσφατα, η Ταϊλάνδη ενίσχυσε τις πολιτικές θεωρήσεων και ζήτησε από κάθε μεμονωμένο μέλος μιας ομάδας περιήγησης να υποβάλει ανεξάρτητα μια βίζα πολύ νωρίτερα. Προηγουμένως, οι τουριστικές εταιρείες μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για λογαριασμό ολόκληρου του ομίλου σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που βοήθησε δραματικά τον τουρισμό για εντατικές εκδρομές και ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής. Αυτό έγινε λόγω της καταστολής της εγκληματικής δραστηριότητας στην Ταϊλάνδη και η υπέρβαση της διαμονής, ωστόσο, επηρέασε δραματικά την τουριστική βιομηχανία που εξακολουθεί να ανακάμπτει.

Πολλοί τουριστικοί φορείς, ως αποτέλεσμα, πιστεύουν ότι πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση μεταξύ του να επιτραπεί μεγαλύτερη επιείκεια στους τουρίστες να υποβάλουν αίτηση για βίζα από την Κίνα, ενώ παράλληλα να σταματήσει μια μικρή μειοψηφία Κινέζων επισκεπτών από το να παραμείνουν ή να εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

*****************************

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.