Η περίοδος των βροχών στην Ταϊλάνδη ξεκινά επίσημα

Ταϊλάνδη -

Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) ανακοίνωσε ότι η περίοδος των βροχών στην Ταϊλάνδη φέτος ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα (22 Μαΐου), 2023.

Η βροχή προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου βροχών, περίπου 5 τοις εκατό κάτω από πέρυσι, το 2022. Εντονότερες βροχοπτώσεις αναμένονται μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Η περίοδος των βροχών της Ταϊλάνδης θα τελειώσει στα μέσα Οκτωβρίου. Ωστόσο, στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, ειδικά στις νοτιοανατολικές παράκτιες περιοχές, η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του επόμενου έτους, 2024.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για πιθανή βροχή, συνεχίζεται ο καύσωνας.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.