Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Το πάρτι Move Forward παίρνει όλες τις θέσεις, 35 άτομα τραυματίστηκαν σε συντριβή σκάφους και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 έως την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Το Κόμμα Move Forward έχει λάβει και τις τρεις έδρες σε τρεις εκλογικές περιφέρειες στο Πουκέτ στις εθνικές εκλογές της Ταϊλάνδης.

Οι υποψήφιοι του Πουκέτ για το Κόμμα Μετακίνησης προς τα Εμπρός θα ξεκινήσουν τον πρώτο στόχο στην πολιτική τους, θέλουν να έχουν εκλογές για τον Κυβερνήτη του Πουκέτ αντί για την κανονική επιλογή από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, θα είναι μακρύς ο δρόμος για κάθε είδους κεντρική αλλαγή πολιτικής σχετικά με την εκλογή έναντι του διορισμού κυβερνητών.

2. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πολλοί ξένοι τουρίστες, οι περισσότεροι Ρώσοι, τραυματίστηκαν όταν ένα τουριστικό σκάφος προσέκρουσε σε μια κολόνα στο Chalong του Πουκέτ.

Συνολικά, 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων Ρώσοι, Ουκρανοί, Καζακστάν, υπήκοοι του Χονγκ Κονγκ, Κινέζοι και Ταϊλανδοί μετά από πρόσκρουση τουριστικού σκάφους σε κολόνα στο Chalong του Πουκέτ.

Ένας καπετάνιος σκάφους κατηγορήθηκε για απερίσκεπτη συμπεριφορά που προκάλεσε τραυματισμούς μετά τον τραυματισμό 35 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ξένων τουριστών, όταν ένα τουριστικό σκάφος προσέκρουσε σε μια κολόνα στο Chalong του Πουκέτ.

Το Phuket Immigration επισκέφτηκε ξένους τουρίστες που τραυματίστηκαν από πρόσφατο ατύχημα με τουριστικό σκάφος και πρόσφερε βοήθεια για επέκταση βίζας.

Αυτό το περιστατικό τράβηξε μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη γενική συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια των σκαφών στην Ταϊλάνδη.

3. Δύο άνθρωποι ανακοινώθηκαν νεκροί όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε υπάλληλο της ηλεκτρικής αρχής που δούλευε με καλώδια. Σκοτώθηκε και ένα κατοικίδιο σκυλί που περπατούσε εκεί κοντά.

Πλάνα CCTV σε κοντινή απόσταση δείχνει ότι ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του πριν προσκρούσει στο προσωπικό της ηλεκτρικής αρχής, τις ξύλινες σκάλες και έναν στύλο ηλεκτρικού ρεύματος.

4. Μια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα μικρό σπίτι στην Πατόνγκ. Ένα άτομο τραυματίστηκε από εισπνοή καπνού.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά σπίτια και κτίρια αλλά το σπίτι καταστράφηκε. Ένας άγνωστος τραυματίστηκε από εισπνοή καπνού.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

*****************************

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.