Το Move Forward Ανακοινώνει επίσημα τον σχηματισμό 8-κομματικού συνασπισμού, επιβεβαιώνει τη θέση του για τον νόμο Lese Majeste

ΦΩΤΟ: Dailynews - เดลินิวส์ออนไลน์

Εθνική -

Η υποψήφια πρωθυπουργός του Κόμματος Move Forward (MFP) Pita Limjaroenrat ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που αποτελείται από 8 κόμματα με 313 βουλευτές.

Η ιστορική συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο Okura Prestige Hotel στην Μπανγκόκ την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023.

Δύο μικρά κόμματα, το Palang Sangkhom Mai (Νέα Κοινωνική Δύναμη) και το Pheu Thai Ruam Phalang, με τρεις ακόμη βουλευτές, έχουν ενταχθεί στη συμμαχία με το Move Forward, καθιστώντας το πλέον έναν συνασπισμό 8 κομμάτων.

Η συμμαχία έχει τώρα 313 έδρες, αλλά θα χρειαστεί 376 ψήφους, ή 63 περισσότερες ψήφους, για να μπορέσει η Pita Limjaroenrat, ηγέτης και υποψήφιος πρωθυπουργός για το Move Forward, να γίνει πρωθυπουργός, χωρίς να βασίζεται στις ψήφους των 250 γερουσιαστών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Πίτα επανέλαβε την αμετάβλητη θέση του σχετικά με την τροποποίηση του νόμου lese majeste, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να το επιδιώξει. Δήλωσε ότι το κόμμα του είχε ήδη συζητήσει διεξοδικά και ξεκαθαρίσει τη στάση του για αυτό το θέμα σε πολλές προηγούμενες συζητήσεις και ότι δεν ήταν σκόπιμο να γίνει κάτι τέτοιο σε συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός του κόμματος Pheu Thai Chonlanan Srikaew διέψευσε για άλλη μια φορά κατηγορηματικά μια φήμη ότι το Pheu Thai Party θα προσπαθήσει να σχηματίσει συνασπισμό σε ανταγωνισμό εναντίον του νικητή των εκλογών. Επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει πλήρως τον Πίτα για να γίνει ο 30ός πρωθυπουργός της χώρας και ότι το κόμμα του θα συζητήσει περαιτέρω με το Move Forward σχετικά με το τι στο MOU (Μνημόνιο Κατανόησης) είναι αποδεκτό, πρέπει να τροποποιηθεί ή απαράδεκτο, συμπεριλαμβανομένου του lese majeste. νόμος.

Η συμμαχία των 8 κομμάτων θα συνάψει ΜΣ στις 22 Μαΐου. Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους θα γνωστοποιηθούν αυτήν την ημέρα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.