Ο αρχηγός Pita του Κόμματος Move Forward κηρύσσει τη νίκη στις εκλογές στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη -

Η αρχηγός του κόμματος The Move Forward, Pita Limjaroenrat, 42 ετών, τη Δευτέρα (15 Μαΐουth) κήρυξε νίκη μετά την ανεπίσημη καταμέτρηση των ψήφων για τις γενικές εκλογές της Ταϊλάνδης που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εκλογική Επιτροπή (EC).

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στις 9:57 π.μ. από την EC, το Κόμμα Κίνησης Εμπρός προηγείται στη λίστα των κομμάτων ακολουθούμενο από το Κόμμα Pheu Thai και το Κόμμα Bhumjaithai.

Το ανεπίσημο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει ότι το Κόμμα Μετακίνηση προς τα εμπρός είχε κερδίσει 14,136,838 εκατομμύρια ψήφους για τη λίστα των κομμάτων και 112 από τις 400 έδρες των βουλευτών της εκλογικής περιφέρειας.

Εν τω μεταξύ, το Pheu Thai Party είχε 10,795,470 εκατομμύρια ψήφους για τη λίστα του κόμματος και 112 βουλευτικές έδρες.

Συνολικά 39,293,867 Ταϊλανδοί προσήλθαν στις εκλογές από 52,238,594 Ταϊλανδούς που έχουν δικαίωμα ψήφου που είναι 75.22 τοις εκατό.

Ο Πίτα είπε στο Twitter του μετά τα μεσάνυχτα (15 Μαΐου), «Είμαι έτοιμος να γίνω τα 30th Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης. Ευχαριστώ όλους τους ψηφοφόρους που με στήριξαν. Έχουμε το ίδιο όνειρο, ελπίδα και πεποίθηση ότι η Ταϊλάνδη πρέπει να είναι καλύτερη από τις αλλαγές. Δεν έχει σημασία αν με ψηφίσατε, αλλά θα είμαι πρωθυπουργός σας και θα σας υπηρετήσω όλους».

Το TPN media σημειώνει, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί εγγύηση ότι ο κ. Πίτα θα γίνει πρωθυπουργός, όπως εξηγούμε παρακάτω.

Το επόμενο βήμα, ωστόσο, είναι η διορισμένη από τον στρατό Γερουσία και η νεοεκλεγείσα Βουλή να συγκεντρωθούν για να ορίσουν νέο Πρωθυπουργό, αν και αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο και αναμένεται να σχηματιστούν διάφοροι συνασπισμοί για να προσπαθήσουν να περάσουν τον υποψήφιο τους.

Το Κόμμα Move Forward έχει λάβει και τις τρεις έδρες σε τρεις εκλογικές περιφέρειες στο Πουκέτ στις εθνικές εκλογές της Ταϊλάνδης.

Η Ταϊλάνδη μπαίνει στην τελική ευθεία προτού οι Ταϊλανδοί προσέλθουν στις κάλπες για τις γενικές εκλογές στις οποίες εκλέγουν βουλευτές σε ολόκληρη τη χώρα στις 14 Μαΐου.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.