Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Βρετανός έφηβος που δολοφονήθηκε, εκλογές και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, έως Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Ένας Βρετανός έφηβος βρέθηκε νεκρός με τραύματα στο κεφάλι σε δάσος στην επαρχία Λαμπάνγκ, στη βόρεια Ταϊλάνδη. Χάθηκε και η κοπέλα του που πήγε μαζί του βόλτα με το μηχανάκι.

Ένας ύποπτος συνελήφθη και φέρεται να παραδέχτηκε στην αστυνομία της Ταϊλάνδης ότι δολοφόνησε έναν 16χρονο Βρετανό/Ταϊλανδό έφηβο που βρέθηκε νεκρός με τραύματα στο κεφάλι σε δάσος στην επαρχία Λαμπάνγκ, στη βόρεια Ταϊλάνδη.

Μια αγνοούμενη έφηβη που εθεάθη για τελευταία φορά να συνοδεύει ένα δολοφονημένο αγόρι από τη Βρετανία/Ταϊλάνδη για να συναντηθεί με έναν ηλικιωμένο Ταϊλανδό, βρέθηκε νεκρή και θαμμένη σε ένα δάσος στο Λαμπάνγκ της Βόρειας Ταϊλάνδης.

Αναπαύσου εν ειρήνη στα θύματα.

2. Το Υπουργείο Χερσαίων Μεταφορών του Πουκέτ συνέχισε να προειδοποιεί για αυτό που αποκαλούν διαδικτυακή και παράνομη απάτη με άδεια οδήγησης, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερες από 200 σελίδες και λογαριασμοί στο Facebook που εξαπατούν άτομα.

Για να αποκτήσουν νόμιμη άδεια οδήγησης, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης στην ουρά μέσω της εφαρμογής «DLT Smart Queue».

3. Η Ταϊλάνδη μπαίνει στην τελική ευθεία προτού οι Ταϊλανδοί προσέλθουν στις κάλπες για τις γενικές εκλογές στις οποίες εκλέγουν βουλευτές σε ολόκληρη τη χώρα στις 14 Μαΐου.

Το Move Forward Party δήλωσε ότι διεκδικεί τη νίκη στις γενικές εκλογές της Ταϊλάνδης, αλλά είναι πολύς ο δρόμος για τον επόμενο πρωθυπουργό.

4. Η Ταϊλάνδη σημείωσε 446,936 ξένους τουρίστες την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2023, μια ελαφρά μείωση λόγω του τέλους των πολυήμερων διακοπών σε πολλές περιοχές, δήλωσε το Γραφείο του Μόνιμου Γραμματέα Τουρισμού και Αθλητισμού.

Το γραφείο εκτίμησε ότι θα υπήρχαν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια τουρίστες που θα επισκέπτονταν τη χώρα τον Μάιο, κυρίως από χώρες ASEAN, Ανατολική Ασία και Νοτιοανατολική Ασία.

5. Οι εργάτριες του σεξ της Ταϊλάνδης είναι αισιόδοξοι ότι μια νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου θα ψηφίσει νομοθεσία που βοηθά στην αποποινικοποίηση της ακμάζουσας σεξουαλικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία παρέχει τα προς το ζην σε περίπου 300,000 ανθρώπους, ανεπίσημα.

Επισήμως, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης στο παρελθόν ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε πορνεία στην Ταϊλάνδη, μια δήλωση που χλευάστηκε ευρέως από επικριτές και ακτιβιστές.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

*****************************

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.