Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Νιγηριανός συνελήφθη, Ρώσος τουρίστας βρέθηκε νεκρός και πολλά άλλα 

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας αλλοδαπός αναβάτης μοτοσικλέτας θύμωσε όταν ένας οδηγός ταξί του κόρναρε πριν ο αλλοδαπός φέρεται να δείξει το μεσαίο του δάχτυλο και να χτυπήσει με τη γροθιά του το αυτοκίνητο ταξί μπροστά σε διάσημο νυχτερινό κέντρο στην Καμάλα.

Ο οδηγός αυτοκινήτου ταξί, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Adisak, είπε στο Phuket Express ότι υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία της Kamala το βράδυ της Τρίτης (9 Μαΐουth).

2. Ένας Νιγηριανός συνελήφθη στο Rawai επειδή εισήλθε παράνομα στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης, αφού απελάθηκε για παράβαση στο παρελθόν.

Η Αστυνομία Μετανάστευσης έχει επίσης προειδοποιήσει τις γυναίκες της Ταϊλάνδης για συνεχιζόμενες ρομαντικές απάτες στο Πουκέτ και την Ταϊλάνδη. Η αστυνομία συνεχίζει τις καταστολές με αλλοδαπούς, ιδίως Νιγηριανούς άνδρες που εμπλέκονται στην απάτη.

3. Ένας Βρετανός συνελήφθη αφού γρονθοκόπησε έναν ταξιτζή Tuk Tuk αφού αυτός και οι φίλοι του έπεσαν πάνω στον σταθμευμένο οδηγό ταξί στο Patong του Πουκέτ.

Η αστυνομία βρήκε τον ύποπτο, τον κ. Πολ, μπροστά στο εν λόγω ξενοδοχείο, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να ξεφύγει από τις αρχές επιβολής του νόμου αλλά τελικά συνελήφθη.

4. Ένας αναβάτης μοτοσικλέτας ταξί επιβλήθηκε πρόστιμο αφού συνελήφθη να είναι αγενής και αντιεπαγγελματικός με έναν επιβάτη στην Πατόνγκ.

Ο μοτοσικλετιστής ταξί αντιμετωπίζει κατηγορίες για χρήση της προσωπικής του μηχανής ως μοτοσικλέτα ταξί, οδήγηση με ληγμένη άδεια οδήγησης, οδήγηση μοτοσικλέτας με ληγμένο φόρο και μη χρήση κράνους. Ο Πρασερτσάι, ο ύποπτος, επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 2,500 μπατ.

Ένας αναβάτης ταξί μοτοσικλέτας που επιβλήθηκε πρόστιμο αφού συνελήφθη να είναι αγενής και αντιεπαγγελματικός με έναν επιβάτη στην Πατόνγκ έχει αντιμετωπίσει περισσότερες κατηγορίες για απειλές και συκοφαντική δυσφήμιση και έχει παρελθόν στη συμπεριφορά του.

Τα δικαστήρια της Ταϊλάνδης τον είχαν ήδη δικάσει και φυλακίστηκε για ένα χρόνο αλλά έλαβε αναστολή της ποινής φυλάκισής του με αναστολή.

5. Τρεις Ρώσοι τουρίστες διασώθηκαν ενώ ένας ακόμη αγνοείται, αφού ένας από αυτούς χτυπήθηκε από κύμα και ξεβράστηκε στη θάλασσα από τα κύματα ενώ έβγαζε selfie στο ακρωτήριο Prom Thep στο Rawai.

Η αναζήτηση συνεχίστηκε.

Το άψυχο σώμα ενός άνδρα για το οποίο οι αρχές είπαν ότι θα μπορούσε να είναι αυτό ενός Ρώσου τουρίστα που είχε χαθεί μετά από ρίψη στη θάλασσα από ισχυρά κύματα, ανακαλύφθηκε στα νερά του Πουκέτ σήμερα, 14 Μαΐου.

Αν και η ταυτότητα του νεκρού είναι επίσημα άγνωστη, οι διασώστες πίστευαν ότι ανήκε σε έναν άτυχο Ρώσο τουρίστα, τον κ. Iurii Smoian, ο οποίος είχε χαθεί αφού πετάχτηκε από τη βάρκα του στα νερά του Πουκέτ από τα δυνατά κύματα ενώ έβγαζε selfie.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

*****************************

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.