Η TAT ωθεί για αυξημένη ποσόστωση βίζας για Κινέζους τουρίστες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) πιέζει για αύξηση της ποσόστωσης βίζας για Κινέζους τουρίστες καθώς η ζήτηση από την Κίνα αυξάνεται και ο κλάδος ανακάμπτει. Επί του παρόντος, η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Πεκίνο και οκτώ προξενεία στην Κίνα επιτρέπεται να εκδίδουν μόνο 84,000 βίζες για Κινέζους τουρίστες μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων μηνιαίως.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Μάρκετινγκ της TAT για την Ανατολική Ασία Chuwit Sirivejkul είπε ότι ο κυβερνήτης της TAT Yuthasak Supasorn θα συναντηθεί με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα. Ο Chuwit πρόσθεσε ότι η ποσόστωση των 84,000 βίζας σίγουρα δεν θα καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς η Ταϊλάνδη αναμένει ότι οι κινεζικές αφίξεις θα αυξηθούν στο 1 εκατομμύριο μηνιαίως πριν από την πανδημία.

Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, 843,920 Κινέζοι τουρίστες προσγειώθηκαν στην Ταϊλάνδη, αντιπροσωπεύοντας το 10% των ξένων αφίξεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η τάση επιβεβαιώνει την πρόβλεψη της TAT ότι φέτος θα σημειωθούν 5.3 εκατομμύρια κινεζικές αφίξεις, δημιουργώντας έσοδα 446 δισεκατομμυρίων μπατ για τη χώρα. Ο Chuwit σημείωσε ότι ο αριθμός των αφίξεων θα αυξηθεί ενδεχομένως σε 7 εκατομμύρια εάν υπάρχουν αρκετές πτήσεις και υψηλότερη ποσόστωση βίζας.

Ο περιφερειακός διευθυντής της TAT πρόσθεσε ότι από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα έχουν πραγματοποιηθεί 33,843 πτήσεις με 6.13 εκατομμύρια θέσεις μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας. Αυτό δεν περιλαμβάνει τον μεγάλο αριθμό ναυλωμένων πτήσεων που αναμένονται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Εκτός από τη λήψη βίζας από την πρεσβεία ή τα προξενεία, οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν επίσης να λάβουν βίζα κατά την άφιξή τους, αλλά είναι πιο ακριβή και επιτρέπει μόνο διαμονή 14 ημερών. Η βίζα κατά την άφιξη κοστίζει 2,000 μπατ ενώ η λήψη μιας από την πρεσβεία κοστίζει 1,200 μπατ.

*****************************

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.