ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 100 πίθηκοι αποστειρώθηκαν και απελευθερώθηκαν πίσω στο δάσος του Πουκέτ

Πουκέτ -

Μια πρώτη ομάδα περίπου 100 στειρωμένων πιθήκων στο Πουκέτ απελευθερώθηκε πίσω σε ένα δάσος.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Μια ομάδα ελέγχου πιθήκων από το Samut Sakhon άρχισε να στειρώνει πιθήκους στο Πουκέτ, το οποίο έχει πληθυσμό πάνω από 2,000.

Το Πουκέτ έχει βάλει στόχο να στειρώσει 500 άγριους πιθήκους από διάσημες τουριστικές περιοχές για να βοηθήσει στον έλεγχο ενός αυξανόμενου πληθυσμού.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο κ. Pongchart Chueahom, επικεφαλής του Κέντρου Φυσικής και Άγριας Ζωής Khao Phra Taeo στο Thalang, είπε στο Phuket Express ότι τη Δευτέρα (8 Μαΐουth) περίπου 100 πίθηκοι που έχουν ήδη στειρωθεί απελευθερώθηκαν πίσω στο σπίτι τους στο λόφο Toh Sae στη Rassada.

Το έργο στείρωσης πιθήκων στοχεύει στη μείωση του ποσοστού γεννήσεων πιθήκων στο Πουκέτ. Αυτό το έργο στοχεύει επίσης στην επίλυση προβλημάτων μεταξύ πιθήκων με ντόπιους και τουρίστες, καθώς και στην πρόληψη ασθενειών από πιθήκους που μπορεί να είναι μολυσματικές για τον άνθρωπο. Αυτά είναι επείγοντα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν γρήγορα, είπε ο Pongchart.

Τα ΜΜΕ της Ταϊλάνδης ανέφεραν προηγουμένως ότι πολλοί ξένοι τουρίστες έχουν τραυματιστεί από μαϊμούδες που τους επιτέθηκαν σε διάσημα τουριστικά μέρη που έχουν πολλούς πίθηκους, όπως ο λόφος Toh Sae στη Rassada και ο λόφος Rang στην πόλη του Πουκέτ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.