Η απάτη με ψεύτικη άδεια οδήγησης εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ζήτημα στο Facebook στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη -

Το Υπουργείο Χερσαίων Μεταφορών του Πουκέτ συνέχισε να προειδοποιεί για αυτό που αποκαλούν διαδικτυακή και παράνομη απάτη με άδεια οδήγησης, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερες από 200 σελίδες και λογαριασμοί στο Facebook που εξαπατούν άτομα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Χερσαίων Μεταφορών (DLT) κ. Saksom Akkarapan αποκάλυψε στον Τύπο ότι έχουν κινηθεί νομικά μέτρα κατά 164 σελίδων στο Facebook για απάτες στο διαδίκτυο με άδεια οδήγησης. Ωστόσο, εξακολουθούν να λειτουργούν περισσότερες από 270 από αυτές τις σελίδες και τους λογαριασμούς στο Facebook.

Η ανάρτηση αναφέρει ότι προσφέρεται υπηρεσία νόμιμης άδειας οδήγησης χωρίς να χρειάζεται να πάτε μόνοι σας στο Γραφείο Χερσαίων Μεταφορών, να δώσετε εξετάσεις, εξετάσεις ή οποιεσδήποτε απαιτήσεις προσόντων.

Η χρέωση είναι από 1,000 μπατ έως 6,000 μπατ. Όταν τα θύματα μετέφεραν χρήματα στους απατεώνες, οι ύποπτοι εξαφανίζονταν ή μερικές φορές το θύμα έπαιρνε πλαστές κάρτες άδειας οδήγησης.

Τα θύματα θα μπορούσαν ακόμη και να αντιμετωπίσουν νομική δίωξη για χρήση πλαστών εγγράφων και να τιμωρηθούν με φυλάκιση από έξι μήνες έως πέντε χρόνια και πρόστιμο από 10,000 μπατ έως 100,000 μπατ.

Εν τω μεταξύ, αυτοί οι απατεώνες θα αντιμετωπίσουν και νομικές ενέργειες για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων.

Όσον αφορά τα άτομα που διαχειρίζονται τις σελίδες του Facebook για διαδικτυακές απάτες αδειών οδήγησης, θα αντιμετωπίσουν νομική δίωξη για παραβίαση του νόμου περί εγκλημάτων υπολογιστών της Ταϊλάνδης.

Θα αντιμετωπίσουν νομικές ενέργειες όπως φυλάκιση έως πέντε ετών ή πρόστιμο έως 100,000 μπατ ή και τα δύο.

Για να αποκτήσουν νόμιμη άδεια οδήγησης, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης στην ουρά μέσω της εφαρμογής «DLT Smart Queue».

Το TPN media προσθέτει ότι διαγράφουμε και αφαιρούμε αναρτήσεις απάτης για αυτές τις άδειες σε καθημερινή βάση στις ομάδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι η ομάδα μας έχει δει ότι η απάτη εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένη.

Η προηγούμενη κάλυψη μας:

Το Υπουργείο Χερσαίων Μεταφορών του Πουκέτ έχει προειδοποιήσει για αυτό που αποκαλούν διαδικτυακή και παράνομη απάτη με άδεια οδήγησης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.