ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το έργο αποστείρωσης άγριων πιθήκων του Πουκέτ βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη

Πουκέτ -

Το Πουκέτ έχει βάλει στόχο να στειρώσει 500 άγριους πιθήκους από διάσημες τουριστικές περιοχές για να βοηθήσει στον έλεγχο ενός αυξανόμενου πληθυσμού.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Μια ομάδα ελέγχου πιθήκων από το Samut Sakhon άρχισε να στειρώνει πιθήκους στο Πουκέτ, το οποίο έχει πληθυσμό πάνω από 2,000.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο κ. Pongchart Chueahom, επικεφαλής του Κέντρου Φυσικής και Άγριας Ζωής Khao Phra Taeo στο Thalang, είπε στο Phuket Express ότι το έργο θα ξεκινήσει από τις 21 Απριλίουst έως Μάιο 16th, το 2023 έχει στόχο να στειρώσει περίπου 500 πιθήκους από διάσημα τουριστικά αξιοθέατα όπως στο Rang Hill στην πόλη του Πουκέτ, στο Toh Sae Hill στη Rassada και στο Monkey Viewpoint στο Koh Sirey.

Οι στειρωμένοι πίθηκοι απελευθερώνονται πίσω στον τόπο διαμονής τους μετά την επέμβαση.

Αυτό είναι απάντηση στις ανησυχίες των αρχών για τον ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό και στις καταγγελίες τουριστών για επιθετικούς πιθήκους που προκαλούν προβλήματα στους επισκέπτες.

Εάν ο πληθυσμός έμεινε ανεξέλεγκτος, θα εκτινασσόταν σε ένα ποσοστό όπου θα μετακινούνταν σε άλλες περιοχές αναζητώντας φαγητό κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα, ενοχλώντας τους κατοίκους της περιοχής και προκαλώντας υλικές ζημιές.

*******************************

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.