Ο Ταϊλανδός πληροφοριοδότης κατά της κάνναβης δημιούργησε κέντρο κατά της κάνναβης στην Μπανγκόκ

Εθνική -

Ο διάσημος πληροφοριοδότης που έγινε ακτιβιστής κατά της κάνναβης Chuwit Kamolvisit έχει δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί Κέντρο κατά της κάνναβης (CAC) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική νομιμοποίησης της κάνναβης του Bhumjai Thai Party.

Το Κέντρο κατά της κάνναβης (CAC) ιδρύθηκε για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την κάνναβη στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τον Chuwit.

Είπε ότι ο Anutin Charnvirakul, ο ηγέτης του Bhumjai Thai Party, άλλαξε τη στάση του για την κάνναβη από το παρελθόν, καθώς υποσχέθηκε κάποτε μια φιλελεύθερη πολιτική για την κάνναβη, αλλά τώρα είπε μόνο ότι το φυτό προοριζόταν μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Chuwit, υπάρχει ευρεία ψυχαγωγική χρήση ειδικά σε τουριστικές περιοχές που δεν αποσκοπούσε στην αποποινικοποίηση της μαριχουάνας.

Ο Chuwit ισχυρίστηκε επίσης ότι περισσότερο από το 80% της κάνναβης στην Ταϊλάνδη μεταφέρεται λαθραία από την Αμερική και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε THC που την καθιστά πιο κατάλληλη για ψυχαγωγική χρήση από την κάνναβη χαμηλής περιεκτικότητας σε THC που καλλιεργείται στην Ταϊλάνδη για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό βλάπτει επίσης τους Ταϊλανδούς αγρότες, πρόσθεσε ο Chuwit.

Η μαριχουάνα προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό στο κοινό και ο Chuwit θα συνεχίσει να εκστρατεύει εναντίον της ακόμη και μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Chuwit πιέζει για να επιστρέψει το φυτό στη λίστα ως ναρκωτικό, κάτι που ουσιαστικά θα έκλεινε χιλιάδες καταστήματα μαριχουάνας σε όλη την Ταϊλάνδη και θα επέτρεπε στο φυτό να χρησιμοποιείται μόνο με την αυστηρότερη άδεια για ιατρικούς λόγους.

Να μάθω περισσότερα σχετικά με την ιατρική πλευρά της κάνναβης στην Ταϊλάνδη από μια κλινική κάνναβης με άδεια, που διευθύνεται από γιατρό, μόνο για ιατρική χρήση, δείτε τους φίλους μας στο FRESH MEDIQ εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.