Το νησί Similan θα κλείσει προσωρινά για την εποχή των μουσώνων

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Οι τουριστικές αρχές προσκαλούν τους ταξιδιώτες στο νησί Similan πριν κλείσουν τα παρθένα τουριστικά σημεία του για την εποχή των μουσώνων.

Το νησί Similan, που βρίσκεται στην επαρχία Phang Nga, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός γνωστός για τις εκπληκτικές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και τους εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους.

Το νησί διαθέτει μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός βράχου σε σχήμα ιστίου, ενός βράχου σε σχήμα μπότας και ενός που μοιάζει με το κεφάλι του Ντόναλντ Ντακ. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και πεζοπορία μέχρι τη θέα που προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Ο βράχος σε σχήμα πανιού και ο κόλπος σε σχήμα πετάλου του νησιού είναι δημοφιλή σημεία selfie μεταξύ των τουριστών. Ωστόσο, αξίζει να εξερευνήσετε και το βόρειο τμήμα του νησιού, καθώς μπορεί να υπερηφανεύεται για άλλους μοναδικά διαμορφωμένους βραχώδεις σχηματισμούς που συνεχίζουν να γοητεύουν τους επισκέπτες. Το Similan είναι φυσικά γνωστό για τους εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους και τα πολύχρωμα είδη ψαριών, που το καθιστούν καταφύγιο για τους λάτρεις της κολύμβησης με αναπνευστήρα και των καταδύσεων.

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι τουρίστες έχουν μόνο λιγότερο από έναν μήνα για να επισκεφθούν το Σιμιλάν, καθώς το νησί θα είναι κλειστό από τις 16 Μαΐου έως τις 15 Οκτωβρίου λόγω των μουσώνων. Αυτό το προσωρινό κλείσιμο στοχεύει να επιτρέψει στο φυσικό περιβάλλον να ανακάμψει πλήρως.

Μόλις ανοίξει ξανά το νησί, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν ξανά την ομορφιά του νησιού Similan, που είναι γνωστό για το παρθένο φυσικό περιβάλλον, τα κρυστάλλινα νερά και την εκπληκτική θαλάσσια ζωή.

ΠΗΓΗ: NBT WORLD

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.