Οι αξιωματούχοι του Πουκέτ επιβεβαιώνουν ΟΧΙ προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από προειδοποιητικό ήχο από τους πύργους

Πουκέτ -

Οι αξιωματούχοι του Πουκέτ επιβεβαίωσαν ότι ΔΕΝ υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από έναν προειδοποιητικό ήχο από τους πύργους προειδοποίησης για τσουνάμι στην Καμάλα και στο Cherng Talay την ίδια στιγμή με τον σεισμό στο νησί Σουμάτρα στην Ινδονησία.

Ο διευθυντής του Νοτιοδυτικού Μετεωρολογικού Γραφείου κ. Weera Samalee είπε στο Phuket Express την Πέμπτη (27 Απριλίου). «Οι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν για τον προειδοποιητικό ήχο καθώς ήταν την ίδια στιγμή ενός σεισμού που αναφέρθηκε στο νησί της Σουμάτρα στα 4.8 ρίχτερ. Ωστόσο, ΔΕΝ υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι από σεισμό».

Ο επικεφαλής της Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών του Πουκέτ (DDPM) κ. Udomphon Kan είπε στο Phuket Express. «Οι ήχοι προειδοποίησης για τσουνάμι προήλθαν από τους πύργους προειδοποίησης για τσουνάμι στην Καμάλα και στο Τσερνγκ Ταλέι στις 3:43 π.μ.».

«Ωστόσο, ΔΕΝ υπάρχει προειδοποίηση από σημαδούρες για τσουνάμι ή προειδοποιήσεις από σεισμούς που μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι. Η ηχητική προειδοποίηση προέρχεται από την περιοχή. Οι τεχνικοί ελέγχουν αυτούς τους πύργους προειδοποίησης για να βρουν την αιτία του ήχου», πρόσθεσε ο κ. Udomphon.

Ο ήχος φέρεται να ανησύχησε πολλούς κατοίκους και ντόπιους, ξυπνώντας ορισμένους από τον ύπνο τους σήμερα το πρωί.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.