Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στην Ταϊλάνδη, τόσο πλησιάζει ο πόλεμος των λέξεων για τη νόμιμη κάνναβη

Εθνική -

Το Τμήμα Ταϊλανδικής Παραδοσιακής και Εναλλακτικής Ιατρικής επαναλαμβάνει στο κοινό ότι είναι αντίθετο με το νόμο η πώληση κάνναβης σε παιδιά κάτω των 20 ετών, σε έγκυες γυναίκες και σε γυναίκες που θηλάζουν, μετά από ένα βίντεο κλιπ που δείχνει έναν άγνωστο έφηβο να καπνίζει χόρτο.

Ο Δρ. Tewan Thanirat, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος, είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 26 Απριλίου, ότι το τμήμα ανησυχεί για τον έφηβο στο βίντεο επειδή παραβίαζε το νόμο καπνίζοντας κάνναβη σε νεαρή ηλικία.

Όσοι πούλησαν το φυτό στο παιδί ενδέχεται να υπόκεινται σε νομική τιμωρία, συμπεριλαμβανομένης φυλάκισης ενός έτους ή προστίμου 20,000 μπατ, όπως περιγράφεται στην ειδοποίηση Controlled Herb (Marijuana) 2022 που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, δήλωσε ο Δρ. Tewan .

Σε περίπτωση που ο έφηβος καλλιεργούσε τη μαριχουάνα μόνος του, οι γονείς του θα αντιμετώπιζαν νομικές ενέργειες παρόμοιες με αυτές που επέτρεψαν στο παιδί τους να καπνίζει ή να καταναλώνει αλκοόλ, πρόσθεσε.

Πέραν αυτού, ο αναπληρωτής διευθυντής τόνισε ότι η κάνναβη δεν πρέπει να πωλείται σε γυναίκες που θηλάζουν και μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης.

Επίσης, δεν πρέπει να πωλείται κοντά σε απαγορευμένους χώρους, όπως ναούς ή χώρους για την εκτέλεση θρησκευτικών τελετών, κοιτώνες, πάρκα, ζωολογικούς κήπους και πάρκα αναψυχής.

«Ο κύριος στόχος της νομιμοποίησης της κάνναβης από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας είναι να προσφέρει στους πολίτες πρόσβαση στο φυτό και να το χρησιμοποιούν για ιατρικούς σκοπούς», είπε ο Δρ. Tewan. «Το όφελος αυτής της απόφασης είναι ότι οι άνθρωποι έχουν πλέον ευκολότερη πρόσβαση σε παραδοσιακά φάρμακα».

Με εκλογές Μόλις λίγες εβδομάδες μακριά στην Ταϊλάνδη, ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων της κάνναβης έχει αυξηθεί σταθερά.

Έχουν ήταν ακόμη και δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ επιφανών μελών και των δύο ομάδων όπως εδώ.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/