Ο Psi Scott και η ομάδα του θα επιχειρήσουν μια τολμηρή κολύμβηση 70 χιλιομέτρων στη Θάλασσα Ανταμάν για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση της θάλασσας και τη μείωση των πλαστικών

Δελτίο Τύπου

Μπανγκόκ, 26 Απριλίου 2023 – Το παγκοσμίου φήμης σκηνικό της Θάλασσας Ανταμάν αποτελεί το φόντο μιας ιστορικής εκδήλωσης για τη διατήρηση των ωκεανών με τίτλο «Sea You Strong: Stop Abbusing the Sea» που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Απριλίου στη νότια Ταϊλάνδη. Επικεφαλής της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης είναι ο Psi Scott, ο οποίος θα κολυμπήσει 70 χιλιόμετρα κατά μήκος της Θάλασσας Andaman, συνοδευόμενος από 36 εθελοντές. Η απαιτητική και δυνητικά ρεκόρ κολύμβησης θα οδηγήσει την ομάδα από το Krabi στο Phang Nga στο Πουκέτ και θα μεταδοθεί στο Facebook Live.

Αυτή η κολυμβητική περιπέτεια σχεδιάστηκε από τη Sea You Strong, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που επικεντρώνεται στη διατήρηση και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Αυτή η εκδήλωση Andaman στοχεύει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της διατήρησης της θάλασσας, να μειώσει την πλαστική ρύπανση στους ωκεανούς μας και, όπως λένε οι διοργανωτές, «να καλέσει για δικαιοσύνη και να επιστρέψει τη φύση στη θάλασσα».

Σε αντίθεση με άλλες εκδηλώσεις αυτού του είδους, η αποστολή δεν είναι να ζητήσει δωρεές, αλλά μάλλον να εμπνεύσει το κοινό να αναπτύξει ένα πνεύμα διατήρησης των ωκεανών και να εμπνεύσει συλλογική δράση για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον πλανήτη. Η ομάδα Sea You Strong είναι μια μικρή αλλά ολοκληρωμένη ομάδα, έχοντας συμμετάσχει ενεργά στον καθαρισμό παραλιών, βράχων και διαφόρων υδάτινων μαζών, καθώς και στην απομάκρυνση όλων των τύπων απορριμμάτων, ιδιαίτερα της ρύπανσης από πλαστικό.

Με τη συμμετοχή του Psi και των εθελοντών κολυμβητών, η ομάδα Sea You Strong βλέπει αυτή τη δια-επαρχιακή πρόκληση να βοηθά στην ανάδειξη της επικίνδυνης επίδρασης των πλαστικών στη θαλάσσια ζωή. Η ΜΚΟ επισημαίνει αυτές τις απειλές ως ιδιαίτερα ανησυχητικές:

  • Η πλαστική ρύπανση επηρεάζει σημαντικά τη θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον. Τα θαλάσσια ζώα συχνά μπερδεύουν το πλαστικό με την τροφή, οδηγώντας σε κατάποση, εμπλοκή και θάνατο
  • Η πλαστική ρύπανση αποτελεί επίσης σημαντική απειλή για το περιβάλλον. Καθώς τα πλαστικά υπολείμματα διασπώνται σε μικρότερα σωματίδια που ονομάζονται μικροπλαστικά, μπορούν να διαπεράσουν την τροφική αλυσίδα, φτάνοντας στο σώμα μεγαλύτερων θαλάσσιων ζώων και, τελικά, των ανθρώπων.
  • Μικροπλαστικά έχουν βρεθεί στα θαλασσινά, το αλάτι, ακόμη και το νερό της βρύσης, εγείροντας ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία στον άνθρωπο, αν και η έρευνα σε αυτόν τον τομέα είναι ακόμη σε εξέλιξη

«Η διατήρηση των ωκεανών είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας, επειδή οι ωκεανοί διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της ζωής στη Γη. Ρυθμίζουν το κλίμα απορροφώντας και αναδιανέμοντας θερμότητα, παράγουν περισσότερο από το μισό οξυγόνο στον κόσμο και παρέχουν ένα κρίσιμο ενδιαίτημα για μια ποικιλία ειδών» Psi Scott, ιδρυτής της Sea You Strong.

Ο Psi Scott, ο ηγέτης αυτής της ιστορικής κολύμβησης, και που πολλοί ντόπιοι αποκαλούν «Aquaman», είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στη μικρού μήκους ταινία «Merman: Ocean Pollution». Πράγματι, η 26χρονη ασχολείται πολλά χρόνια με θαλάσσια έργα. Ο Psi είναι ενθουσιασμένος για το επερχόμενο Project Sivasamut, καθώς, εάν η πρόκληση ικανοποιηθεί, θα σημείωσε εθνικό ρεκόρ για ατομικές και ομαδικές αποστάσεις.

Το Psi ενθαρρύνει τους υποστηρικτές να συνδεθούν στο Facebook Live για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να το μοιραστούν με φίλους, καθώς μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της διήμερης περιπέτειας. Και προσθέτει «πριν από τρία χρόνια, στεκόμουν και μάζευα σκουπίδια στην παραλία πάνω από το κανάλι στο Κράμπι. Από τότε, έχουμε συνεργαστεί με τρεις επαρχίες που αγαπάμε. Θέλω να κάνω όλους περήφανους με αυτό το γεγονός και να δώσω στην Ταϊλάνδη την ευκαιρία να δει και να βιώσει την ομοιότητα μεταξύ θαλάσσιων ζώων και ανθρώπων σε αυτό το κολύμπι».

---------------------------

Σχετικά με τη ΜΚΟ Sea You Strong και την εκδήλωση

Το Sea You Strong είναι μια ΜΚΟ που αποτελείται από μια παθιασμένη ομάδα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση της θάλασσας, συλλέγοντας σκουπίδια και καθαρίζοντας παραλίες, βράχους και υδάτινα σώματα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κολύμβηση και τη ΜΚΟ, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Facebook: https://www.facebook.com/seayoustrong
  • Η εκδήλωση The Sea You Strong: Stop Abusing the Sea θα ξεκινήσει στο Krabi και θα τελειώσει στο Πουκέτ
  • Διάρκεια εκδήλωσης: 28-29 Απριλίου 2023
  • Για μετάδοση στο Facebook Live στο Sea You Strong Facebook

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.