Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: 264 θάνατοι στο δρόμο Songkran και άλλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ομάδα διάσωσης Lampang

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έως Κυριακή 23 Απριλίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Τουλάχιστον τέσσερα πτώματα βρέθηκαν και έξι άνθρωποι διασώθηκαν μετά την ανατροπή πολλών τοπικών αλιευτικών σκαφών στο Nakhon Si Thammarat κατά τη διάρκεια πρόσφατων ισχυρών καταιγίδων.

Ένα πορθμείο βυθίστηκε μερικώς και υπέστη ζημιές μετά από χτύπημα από κύματα σε μια προβλήτα κοντά στο νησί Samui.

Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια του Songkran έχουν καταστρέψει τα σπίτια περισσότερων από 1,700 οικογενειών στα βορειοανατολικά της Ταϊλάνδης.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε ορισμένες περιοχές της Ταϊλάνδης λίγο πριν η Ταϊλάνδη εισέλθει στην περίοδο των βροχών, σύμφωνα με το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα.

2. Ένας εξωφρενικός πυροβολισμός στη δημοφιλή τοποθεσία Songkran της Μπανγκόκ στη Royal City Avenue (RCA) προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Απριλίου.

Δύο φερόμενοι ως ένοπλοι σε σχέση με τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων από πυροβολισμούς στο πολυσύχναστο σημείο διασκέδασης της Μπανγκόκ, τη Royal City Avenue (RCA), στις 17 Απριλίου, συνελήφθησαν από τις αρχές.

Το εξωφρενικό περιστατικό εξόργισε πολλούς στα social media.

3. Συνολικά 2,203 τροχαία ατυχήματα, με 2,208 τραυματισμούς και 264 θανάτους, αναφέρθηκαν από το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) για την εκστρατεία οδικής ασφάλειας Seven Days of Danger κατά τη διάρκεια του Songkran (11 Απριλίου – 17 Απριλίου).

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων σημειώθηκε στην Μπανγκόκ με 22 θανάτους. Ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων σημειώθηκε στο Τσιάνγκ Ράι με 68 ατυχήματα. Ο μεγαλύτερος αριθμός τραυματισμών σημειώθηκε στο Nakhon Si Thammarat με 70 τραυματισμούς. Αυτή ήταν στην πραγματικότητα μια σημαντική μείωση των θανάτων κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Songkran ως έθνους. Αυτό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό καθώς τα ψυχαγωγικά μέρη του Songkran απαγορεύτηκαν το 2022.

4. Ο Lin Hui, το διάσημο γιγάντιο πάντα της Ταϊλάνδης, πέθανε δυστυχώς σήμερα το πρωί, 19 Απριλίου, στον ζωολογικό κήπο Chiang Mai στη βόρεια Ταϊλάνδη, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.

Οι ντόπιοι του Τσιάνγκ Μάι και οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλη τη χώρα αποχαιρετούν τον Λιν Χούι.

5. Η Ταϊλάνδη σημείωσε άνοδο 30% στις πωλήσεις ποτών κατά τη διάρκεια του πρόσφατου φεστιβάλ Songkran σε αντίθεση με τον μειωμένο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων σε κατάσταση μέθης σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Thanakorn Kuptachit, σύμβουλο του Thai Alcohol Business Association.

Ο Thanakorn προέτρεψε τη νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί τον Μάιο να παρακολουθήσει γρήγορα την παράταση των νόμιμων ωρών κλεισίματος για νυχτερινά κέντρα και να ακυρώσει την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. σε τουριστικά σημεία, προκειμένου να αναζωπυρώσει το πνεύμα και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.