Οι Som Tam και Phla Kung της Ταϊλάνδης περιλαμβάνονται στις 10 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο TasteAtlas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το TasteAtlas, ένας ιστότοπος που αυτοπροσδιορίζεται ως μια εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, ένας παγκόσμιος άτλας παραδοσιακών πιάτων, τοπικών υλικών και αυθεντικών εστιατορίων, δημοσίευσε την κατάταξή του με τις 10 Καλύτερες Σαλάτες στον Κόσμο (https://www.tasteatlas.com/ σαλάτες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η σαλάτα Som Tam της Ταϊλάνδης, ή η πράσινη παπάγια σαλάτα, κατατάχθηκε στην έκτη καλύτερη σαλάτα στον κόσμο, ενώ η καυτερή και ξινή γαρίδα, ή Phla Kung, κατατάχθηκε στο Νο. 9, που βαθμολογήθηκε από τους αναγνώστες του TasteAtlas.

Νο. 1 στη λίστα πηγαίνει ο ελληνικός Dakos, ακολουθούμενος από τη σαλάτα Shopska από τη Βουλγαρία και τη σαλάτα Mechouia από την Τυνησία.

Το Som Tam είναι μια πράσινη σαλάτα παπάγιας που συνδέεται κυρίως με το βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊλάνδης, αν και συχνά θεωρείται ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Λάος. Εκτός από λεπτές λωρίδες πράσινης παπάγιας, αυτή η σαλάτα περιλαμβάνει συνήθως ψητά φιστίκια, πράσινα φασόλια, ντομάτες και μια πικάντικη σάλτσα που συνήθως παρασκευάζεται με σκόρδο, πιπεριές τσίλι, σάλτσα ψαριού, αποξηραμένες γαρίδες, ζάχαρη φοίνικα και χυμό λάιμ ή ταμαρίνθ.

Οι ποικιλίες είναι άφθονες και μπορούν να περιλαμβάνουν διάφορες προσθήκες. Η σάλτσα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε πολλούς άλλους συνδυασμούς και μπορεί να ποικίλλει σημαντικά σε γλυκύτητα και πικάντικη. Πολλά εστιατόρια και πάγκοι στο δρόμο επιτρέπουν στους πελάτες να επιλέξουν την ποικιλία που προτιμούν και να προσαρμόσουν τα συστατικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Όσο για το Phla Kung, αυτή η καυτή και ξινή γαριδοσαλάτα αποτελείται από ασπρισμένες γαρίδες σε συνδυασμό με ψιλοκομμένους μίσχους λεμονόχορτου, ασκαλώνια, φύλλα kaffir lime, κόλιανδρο και φύλλα μέντας, όλα καλυμμένα με dressing τσίλι-λάιμ. Η πικάντικη γαριδοσαλάτα τοποθετείται συνήθως πάνω από φρέσκα φύλλα μαρουλιού και στη συνέχεια γαρνίρεται με φρέσκα κλωνάρια μέντας.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του πιάτου, μερικές από τις οποίες απαιτούν άλλα είδη θαλασσινών ή ψαριών αντί για γαρίδες, ή ακόμα και ένα μείγμα πολλών τύπων θαλασσινών για μια πιο ενδιαφέρουσα σαλάτα.

ΠΗΓΗ: PRD 

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.