Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποιούν τους χρήστες κάνναβης κατά της ψυχαγωγικής χρήσης την 4ή ημέρα

Ταϊλάνδη -

Το τμήμα δημόσιας υγείας της Ταϊλάνδης καθώς και οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν προειδοποιήσει τους χρήστες κάνναβης να μην χρησιμοποιούν ψυχαγωγικά την «Παγκόσμια Ημέρα των ζιζανίων» στις 20 Απριλίουth.

Ο γιατρός Attaphon Kaewsamrit, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης του TPN ότι σήμερα (20 Απριλίουth) είναι η Παγκόσμια Ημέρα των ζιζανίων, γνωστή ως 4/20, που συχνά γιορτάζεται έντονα στις αμερικανικές πολιτείες και σε ορισμένες άλλες χώρες όπου η κάνναβη είναι νόμιμη για ψυχαγωγική χρήση.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τους ανθρώπους και τους χειριστές να είναι προσεκτικοί όταν συμμετέχουν ή πραγματοποιούν δραστηριότητες για τον εορτασμό της ημέρας, καθώς αντιτίθενται στους ισχύοντες κανονισμούς σχετικά με την κάνναβη στην Ταϊλάνδη.

Η κάνναβη θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς σκοπούς και θα πρέπει να βρίσκεται υπό τον αυστηρό έλεγχο γιατρού ή επαγγελματία υγείας, δήλωσε ο Attaphon. Απαγορεύεται η ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας, πρόσθεσε.

Το κάπνισμα ζιζανίων προκαλεί επίσης μια ξεχωριστή οσμή και καπνό που ενδέχεται να ενοχλήσει το κοινό σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Το πρόστιμο για την πρόκληση δημόσιας αναστάτωσης είναι μέχρι 25,000 μπατ, με φυλάκιση έως και 3 μήνες ή και τα δύο. Ο καπνός είναι επίσης επικίνδυνος για την υγεία του ατόμου, όπου τα μικρά σωματίδια μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στους πνεύμονές του με την εισπνοή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες των πνευμόνων, άσθμα και βρογχίτιδα, είπε ο Attaphon.

Η κάνναβη αποποινικοποιήθηκε πέρυσι, σημειώνει τα μέσα ενημέρωσης του TPN, αλλά οι τελικοί νόμοι που σχεδιάστηκαν για τη ρύθμιση του βοτάνου έχουν ανασταλεί μετά από μήνες διαμάχης στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης για τη νομιμοποίηση του φυτού, με υποστηρικτές και αντιπάλους να έχουν πολικές απόψεις και απόψεις σχετικά με τους κανονισμούς πρέπει να είναι.

Ως αποτέλεσμα, οι νόμοι που ελέγχουν τη χρήση του φυτού είναι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και πιθανότατα δεν θα είναι έως ότου η Ταϊλάνδη εκλέξει τη νέα της κυβέρνηση στις 14 Μαΐου. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας έχει θεσπίσει κανονισμούς και πολιτικές για να προσπαθήσει να καλύψει το κενό στο μεταξύ.

Το TPN media πραγματοποίησε πρόσφατα μια εκπαιδευτική επίσκεψη στον έγκριτο πάροχο ιατρικής κάνναβης FRESH MEDIQ στην Πατάγια, τον οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και είναι αδειοδοτημένος, νόμιμος πάροχος κάνναβης υπό την επίβλεψη γιατρού που πληροί τις απαιτήσεις του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Βοήθησαν επίσης να διαλευκανθεί ένας σημαντικός όγκος παραπληροφόρησης σχετικά με την κάνναβη και μπορείτε να μάθετε περισσότερα με τον παραπάνω σύνδεσμο.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.