Τα αμφιλεγόμενα τέλη τουρισμού της Ταϊλάνδης καθυστέρησαν κατά αρκετούς μήνες

Εθνική -

Το τουριστικό τέλος των 300 μπατ που έχει αναβληθεί από τον Ιούνιο στον Σεπτέμβριο δέχεται κριτική από τους τουριστικούς φορείς της Ταϊλάνδης σχετικά με τη σαφήνειά του.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού ανέβαλε την επιβολή του φόρου στις αφίξεις αλλοδαπών αεροπορικώς, με το σκεπτικό ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ ξένων τουριστών, Ταϊλανδών και ομογενών. Η καθυστέρηση οφείλεται στο επιχείρημα ότι οι αεροπορικές εταιρείες υποστήριξαν ότι οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται εξίσου σε όλους τους επιβάτες, αλλά το Υπουργείο Τουρισμού δεν επιθυμεί να ισχύουν τα τουριστικά τέλη για ορισμένους τύπους ομογενών και υπηκόων της Ταϊλάνδης.

Εν τω μεταξύ, ο Bhummikitti Ruktaengam, συμβουλευτικός πρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου του Πουκέτ, επέμεινε ότι η αναβολή της εισφοράς θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις αφίξεις ξηράς και θαλάσσης για λόγους συνέπειας.

Συμβούλεψε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο οργανισμό που θα ασχολείται ειδικά με την είσπραξη τελών για όλες τις αφίξεις του εξωτερικού, ανεξαρτήτως τρόπου μεταφοράς, αντί να επιβαρύνει τις αεροπορικές εταιρείες με το έργο.

Ο Bhummikitti, ωστόσο, εξέφρασε την υποστήριξή του για το νέο τέλος, δηλώνοντας ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη τουριστικών προορισμών και κοινοτήτων στην Ταϊλάνδη, καθώς και στην κάλυψη ιατρικών εξόδων για ορισμένους ξένους τουρίστες στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία ανέρχονται σε πάνω από 10 εκατομμύρια μπατ ετησίως.

Τόνισε επίσης ότι το τέλος ενδέχεται να επηρεάσει τους διασυνοριακούς επισκέπτες, όπως οι Μαλαισιανοί τουρίστες στην επαρχία Songkhla, οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά στην Ταϊλάνδη κάθε μήνα για διαλείμματα Σαββατοκύριακου.

Η Marisa Sukosol Nunbhakdi, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ταϊλάνδης, είπε ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή του τέλους θα προσφέρει κάποια ανακούφιση για τους τουρίστες εν μέσω αυξανόμενου ταξιδιωτικού κόστους.

Ωστόσο, διαφώνησε με ορισμένες προτάσεις ότι τα ξενοδοχεία θα πρέπει να βοηθήσουν στην είσπραξη των τελών, επειδή η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να έχει πολλά μη εγγεγραμμένα ξενοδοχεία των οποίων οι φορείς εκμετάλλευσης ενδέχεται να μην τηρούν τους ίδιους κανόνες για τους επισκέπτες τους.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/