Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη διαστημική τεχνολογία για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η Ταϊλάνδη θα χρησιμοποιήσει τις εξελίξεις της διαστημικής της τεχνολογίας για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που επηρεάζουν επί του παρόντος τη δημόσια υγεία και τη φήμη της χώρας.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επικοινωνιών, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DES) συνεργάζεται επί του παρόντος με το Κέντρο Αριστείας Διαστημικής Τεχνολογίας και Έρευνας (Ecstar) για τη χρήση της διαστημικής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η ταϊλανδέζικη startup TeroSpace, η οποία άνοιξε το Εργαστήριο Διαστημικής Τεχνολογίας στο Τεχνικό Κολέγιο Wiangpapao στο Τσιάνγκ Ράι, έχει επίσης ενταχθεί στο έργο.

Ο Πρόεδρος της Ecstar, Settapong Malisuwan, δήλωσε ότι το έργο θα χρησιμοποιήσει δορυφορική φωτογραφία για να καταγράψει το μοτίβο των δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, καθώς και να παρακολουθήσει τις συνθήκες που συμβάλλουν στη ρύπανση από PM2.5. Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν για να δημιουργηθεί ένα χρονολόγιο των δασικών πυρκαγιών, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να αναλυθεί για να προβλέψει μελλοντικές πυρκαγιές, ώστε να ληφθούν μέτρα πρόληψης.

Η Ecstar έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη των πρώτων δορυφόρων της χώρας σε χαμηλή τροχιά (LEO) της χώρας καθώς και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας με άλλες διαστημικές υπηρεσίες.

Η Ταϊλάνδη πλήττεται επί του παρόντος από την ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδιαίτερα στη βόρεια περιοχή, όπου οι δασικές πυρκαγιές και η καύση γεωργικών προϊόντων ωθούν τα επίπεδα PM2.5 πολύ πάνω από το εθνικό όριο ασφαλείας. Την Τρίτη, η IQAir ανέφερε δείκτη ποιότητας αέρα για το Chaing Mai 210 και κατέταξε την πόλη ως μια από τις πιο μολυσμένες στον κόσμο εκείνη την ημέρα.

Πηγή: Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/