Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ουκρανός συνελήφθη με σπρέι ζωγραφικής ιστορικής άποψης και άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Η Ολλανδή που συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ την περασμένη εβδομάδα σε μια υπόθεση που έγινε viral ισχυρίζεται ότι δεν έκανε τίποτα κακό και αυτό οφείλεται στο ότι ένας αξιωματικός μετανάστευσης ξέχασε να βάλει σφραγίδα στο διαβατήριό της.

Παρόμοια περίπτωση συνέβη και σε άλλον Ολλανδός ο οποίος έλαβε επίσης βοήθεια από την πρεσβεία. Και οι δύο όμως δεν δέχτηκαν κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Δεν είναι σαφές εάν η Thai Immigration θα εξετάσει τα περιστατικά ή θα τα σχολιάσει.

2. Μια γυναίκα συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ με περισσότερα από δύο κιλά κοκαΐνης αξίας άνω των δέκα εκατομμυρίων μπατ, λέει το Ταϊλανδικό τελωνείο.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι επίσης δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα της χώρας από την οποία ταξίδευε η γυναίκα για να εισέλθει στην Ταϊλάνδη, αναφέροντας μόνο ότι ο ύποπτος είναι υπήκοος Ταϊλάνδης.

3. Ένας Κινέζος υπήκοος συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ για παράνομη εργασία στην Ταϊλάνδη.

Ένας άλλος Κινέζος υπήκοος συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ για παράνομη εργασία στην Ταϊλάνδη.

4. Οι αξιωματούχοι παροτρύνουν τους κατοίκους του Πουκέτ να εξοικονομήσουν νερό, καθώς οι υδάτινοι πόροι είναι περιορισμένοι και το Πουκέτ μπορεί να είναι κοντά σε ξηρασία.

Ο υψηλότερος κίνδυνος ξηρασίας είναι 19 χωριά στην Kamala, την Patong, το Thep Krasattri, το Mai Khao και το Wichit. Αυτές οι περιοχές είχαν αρκετό νερό μόνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές δεν έχουν ήδη αποθέματα νερού.

5. Μια Ουκρανή συνελήφθη αφού ζωγράφισε με σπρέι δηλώσεις κατά της Ρωσίας σε βράχους και παγκάκια σε διάσημο σημείο στο Wichit.

Η Ουκρανή είπε ότι δεν σκόπευε να βλάψει την εικόνα του Πουκέτ, αλλά είπε στην αστυνομία της Ταϊλάνδης ότι ήθελε απλώς να δείξει τις απόψεις της για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.