Το Δικαστήριο προτρέπει τους πολίτες της Ταϊλάνδης να απέχουν από την οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Songkran

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Post

Εθνική -

Το Δικαστήριο έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της Ταϊλάνδης να μην οδηγούν οχήματα ενώ είναι μεθυσμένοι κατά τη διάρκεια του επερχόμενου φεστιβάλ Songkran, αφού είδαν αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία δύο χρόνια.

Καθώς πλησιάζει ο Songkran, πολλοί άνθρωποι θα ταξιδέψουν πίσω στις πόλεις τους για να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους, να συμμετάσχουν σε παραδοσιακές τελετές και πάρτι και να κάνουν διακοπές σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς, είπε ο κ. Sorawit Limprangsi, εκπρόσωπος του Δικαστηρίου.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε το ταξίδι εκ των προτέρων και να επιλέξετε ασφαλείς διαδρομές, καθώς και να αποφύγετε τις τροχαίες παραβάσεις, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων ή απωλειών.

Ο Sorawit είπε ότι το Δικαστήριο κατέγραφε στατιστικά ατυχημάτων κατά τη διάρκεια του Songkran κάθε χρόνο και διαπίστωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της εκστρατείας 7 Dangerous Days, υπήρξε αξιοσημείωτη άνοδος στα τροχαία ατυχήματα.

Το 2022, διώχθηκαν συνολικά 17,909 άτομα για διάπραξη τροχαίων παραβάσεων. Η πιο διαδεδομένη παράβαση ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με 15,608 άτομα, που αντιπροσωπεύουν το 87.15% όλων των περιπτώσεων. Το δεύτερο υψηλότερο παράπτωμα ήταν η οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης, με 1,274 άτομα, με ποσοστό 7.11%. Η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών αντιπροσώπευε 980 άτομα ή ποσοστό 5.47%, και η αλόγιστη οδήγηση σε 47 άτομα ή 0.26%.

«Ο αριθμός των ατόμων που παραβιάζουν τροχαία αδικήματα αυξήθηκε κατά 3,395 άτομα, ή 27.8% σε σύγκριση με το 2021», είπε ο Sorawit. «Αυτό αντικατοπτρίζει ότι οι οδηγοί εξακολουθούν να στερούνται προσοχής, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κίνδυνο τόσο για τους ίδιους όσο και για άλλους που χρησιμοποιούν το δρόμο».

Ο εκπρόσωπος προέτρεψε τους πολίτες να απέχουν από την οδήγηση σε κατάσταση μέθης, να είναι προσεκτικοί με τους συναδέλφους του δρόμου και να είναι υπεύθυνα μέλη της κοινωνίας. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων και του αριθμού των υποθέσεων που οδηγούνται σε δίκη.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο [προστασία μέσω email]

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.