Σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης του Τσάκρι, μια δημόσια αργία στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη -

Η 6η Απριλίου κάθε έτους σηματοδοτεί την Ημέρα Μνήμης Τσάκρι στην Ταϊλάνδη για να παρακολουθήσει την ίδρυση και την ίδρυση της μεγάλης Δυναστείας Τσάκρι το 1782 από τον βασιλιά Ράμα Α', ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο του Σιάμ (τώρα ονομάζεται Ταϊλάνδη) και μετέφερε την πρωτεύουσα στη Μπανγκόκ από το Τόνμπουρι.

Η ημέρα θεωρείται ως η επέτειος της Δυναστείας Τσάκρι. Το 1919, ο βασιλιάς Rama VI χορήγησε Βασιλική Άδεια και όρισε την ημερομηνία ως επίσημη αργία για όλους τους Ταϊλανδούς πολίτες για τον εορτασμό της στέψης του βασιλιά Rama I μαζί με όλους τους ακόλουθους Βασιλείς της Βασιλικής οικογένειας.

Η Ημέρα Μνήμης Τσάκρι γιορτάζεται σημαντικά στη βασιλική οικογένεια και σε όλα τα κυβερνητικά τμήματα. Οι τράπεζες, τα σχολεία και όλα τα κρατικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένου του Μεταναστευτικού, είναι κλειστά. Άλλες κανονικές επιχειρήσεις μπορεί να είναι ανοιχτές ως συνήθως και να μην επηρεάζονται από τους εορτασμούς.

Η βασιλική οικογένεια και ο βασιλικός εορτασμός είναι τα κύρια δημόσια αξιοθέατα της ημέρας. Ο Βασιλιάς μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας οργανώνουν μια θρησκευτική τελετή για να αποτίσουν φόρο τιμής στους προγόνους του. Επισκέπτεται το Βασιλικό Πάνθεον, όπου βρίσκονταν αγάλματα των προηγούμενων βασιλιάδων της δυναστείας Τσάκρι, και προσφέρει ένα στεφάνι για να αποτίσει τα σέβη του στους προκατόχους του.

Ωστόσο, η ημέρα αυτή δεν είναι ημέρα απαγόρευσης των πωλήσεων αλκοόλ, καθώς δεν είναι θρησκευτική αργία.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.