Πουκέτ Κοντά σε ξηρασία, οι αξιωματούχοι του Πουκέτ προτρέπουν τους κατοίκους να εξοικονομήσουν νερό

Πουκέτ -

Οι αξιωματούχοι παροτρύνουν τους κατοίκους του Πουκέτ να εξοικονομήσουν νερό, καθώς οι υδάτινοι πόροι είναι περιορισμένοι και το Πουκέτ μπορεί να είναι κοντά σε ξηρασία.

Ο διοικητικός διευθυντής της επαρχίας του Πουκέτ Somprat Prabsongkram είπε στο Phuket Express ότι το Πουκέτ έχει τρεις μεγάλες δεξαμενές, οι οποίες είναι η δεξαμενή Khlong Katha στο Chalong, η δεξαμενή Bang Ward και η δεξαμενή Bang Neow Dam. Αυτές οι τρεις δεξαμενές θα έχουν μόνο αρκετούς υδάτινους πόρους για να διαρκέσουν μέχρι τον Ιούλιο χωρίς βροχή. Οι κάτοικοι πρέπει να εξοικονομήσουν νερό.

Ο υψηλότερος κίνδυνος ξηρασίας είναι 19 χωριά στην Kamala, την Patong, το Thep Krasattri, το Mai Khao και το Wichit. Αυτές οι περιοχές είχαν αρκετό νερό μόνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές δεν έχουν ήδη αποθέματα νερού.

Οι περιοχές μεσαίου κινδύνου για ξηρασία είναι 23 χωριά σε Kamala, Mai Khao, Chalong και Wichit. Οι περιοχές αυτές έχουν αρκετό νερό μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

Στην περιοχή επιτήρησης βρίσκονται 27 χωριά σε Patong, Cherng Talay, Paklok, Mai Khao, Sri Soonthorn, Koh Kaew, Talad Yai και Wichit. Αυτές οι περιοχές έχουν αρκετό νερό για να αντέξουν μέχρι τα τέλη Μαΐου. Οι άλλες μη επικίνδυνες περιοχές έχουν αρκετό νερό μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, το Songkran, το φεστιβάλ νερού, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα με νερομαχίες που επιτρέπονται για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια λόγω των περιορισμών του Covid-19, αλλά ορισμένοι αξιωματούχοι παροτρύνουν τους κατοίκους να εξοικονομήσουν νερό και να γιορτάσουν παραδοσιακά.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.