Το Ko Samui και το Surat Thani θα παρουσιαστούν στο MICHELIN Guide Thailand 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η επερχόμενη έκδοση του MICHELIN Guide Thailand θα καλύπτει τις Μπανγκόκ, Πουκέτ και Phang-nga, Chiang Mai, Ayutthaya, Isan και Ko Samui και Surat Thani.

Μπανγκόκ, 5 Απριλίου 2023 – Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) και ο Οδηγός MICHELIN ανακοίνωσαν την επέκταση της κάλυψής του MICHELIN Guide Thailand στο Ko Samui και το Surat Thani στη Νότια Ταϊλάνδη – στην έβδομη έκδοσή του, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Με τις νέες προσθήκες, η έκδοση 2024 του MICHELIN Guide Thailand θα καλύπτει τις Μπανγκόκ (από το 2018), Πουκέτ και Phang-nga (από το 2019), Τσιάνγκ Μάι (από το 2020), Ayutthaya (από το 2022), Isan (από το 2023), και την ηπειρωτική χώρα Koh Samui και Surat Thani.

Ο κ. Yuthasak Supasorn, Κυβερνήτης ΤΑΤ, είπε «Η συμπερίληψη των Ko Samui και Surat Thani στην ηπειρωτική χώρα στην έκδοση MICHELIN Guide Thailand για το 2024 είναι μια απίστευτη ευκαιρία για την τοπική μας γαστρονομική σκηνή να καλωσορίσει περισσότερους παγκόσμιους γαστρονομικούς να ανακαλύψουν ξεχωριστές τοπικές γεύσεις και γαστρονομικές παραδόσεις. Πάνω απ 'όλα, ο οδηγός MICHELIN θα οδηγήσει τους καλοφαγάδες σε μια γαστρονομική περιπέτεια, πιο σε βάθος κάθε χρόνο, σε όλη την Ταϊλάνδη για να γνωρίσουν την ποικιλομορφία και τον πλούτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας."

Μετά από τρία χρόνια της πανδημίας, οι τομείς των ξενοδοχείων και των εστιατορίων στο Κο Σαμούι και στο Σουράτ Τάνι άρχισαν να παρατηρούν θετικά σημάδια ανάκαμψης και μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη στην τοπική οικονομία. Σε σύγκριση με το 2021, ο τουρισμός Surat Thani το 2022 σημείωσε την υψηλότερη ανάπτυξη στη χώρα με τα έσοδα από τον τουρισμό να αυξάνονται περισσότερο από 900 τοις εκατό από μια αύξηση 600 τοις εκατό των τουριστών από έτος σε έτος. Αυτό δείχνει ότι ο προορισμός έχει δυνατότητες να προσελκύσει ποιοτικούς τουρίστες», σύμφωνα με τον κ. Yuthasak.

Καθισμένο στον κόλπο της Ταϊλάνδης κοντά στις εκβολές του ποταμού Tapi, το Surat Thani –η μεγαλύτερη επαρχία στη νότια περιοχή της Ταϊλάνδης– ήταν γνωστή ως «η επαρχία των χιλίων νησιών», συμπεριλαμβανομένου του αρχιπελάγους που αποτελεί το Ko Samui, το Ko Pha-ngan , Κο Τάο και το θαλάσσιο εθνικό πάρκο Mu Ko Ang Thong.

Πλούσιο σε φυσικούς πόρους, το Surat Thani έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες πηγές τροφής για την περιοχή και ολόκληρη τη χώρα – φημισμένο για τα μεγάλα στρείδια, τις γαρίδες ποταμού και τα παστά αυγά πάπιας.

Ως το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο του Surat Thani, το Ko Samui – το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης μετά το Πουκέτ – προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τουριστικών εγκαταστάσεων – συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ποικιλίας από ταϊλανδέζικα και διεθνή εστιατόρια. καθώς και μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων, που κυμαίνονται από ξενοδοχεία 5 αστέρων, πολυτελή θέρετρα παγκοσμίως, τοπικά boutique ξενοδοχεία, έως εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των MICHELIN Guides, είπε «Οι επιθεωρητές μας MICHELIN Guide διαπίστωσαν ότι το Ko Samui και το Surat Thani έχουν πολλά γοητευτικά και ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να ανακαλύψετε – είτε πρόκειται για φυσικά θαύματα, πολιτιστική κληρονομιά και γαστρονομικές απολαύσεις. Από την πλευρά των επιθεωρητών, η γαστρονομία εκεί είναι μοναδική και γευστική. Υπάρχουν πολλά τοπικά πιάτα που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά. Επιπλέον, τα φρέσκα τοπικά υλικά – ειδικά τα θαλασσινά από τοπικούς πόρους – είναι τα βασικά στοιχεία της νοστιμιάς.

«Εκτός από μια μεγάλη ποικιλία από προσφορές τοπικής και διεθνούς κουζίνας στην εκλεκτική γαστρονομική σκηνή του, οι υπέροχες ατμόσφαιρες και η ζεστή φιλοξενία των ντόπιων συμβάλλουν σημαντικά στις εντυπωσιακές εμπειρίες των επιθεωρητών του MICHELIN Guide», είπε ο κ. Poullennec.

Η επέκταση της κάλυψης της επικράτειας όχι μόνο θα αναδείξει περαιτέρω το ξεχωριστό γαστρονομικό βάθος της Νότιας Ταϊλάνδης, επιπλέον των Πουκέτ και Phang-nga που παρουσιάζονται στον Οδηγό MICHELIN Ταϊλάνδη από την έκδοσή του το 2019. αλλά και να συνεχίσουν να γιορτάζουν το πλούσιο και ποικίλο γαστρονομικό τοπίο της Ταϊλάνδης.

«Ο Οδηγός MICHELIN Ταϊλάνδη υπήρξε βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της Ταϊλάνδης, καθώς η τοπική εμπειρία φαγητού δημιουργεί θετική εικόνα που μπορεί να επηρεάσει τις ταξιδιωτικές αποφάσεις και προσθέτει αξία στη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Με άλλα λόγια, το φαγητό είναι μια μαλακή δύναμη που εμπνέει αμέτρητους ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη», είπε ο κ. Yuthasak.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Οδηγό MICHELIN, επισκεφθείτε guide.michelin.com/th/en, ή ακολουθήστε τις ενημερώσεις Facebook: MichelinGuideThailand, instagram.com/michelinguide.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.